Αμετάβλητα τα κυριότερα επιτόκιά της ΕΚΤ

Αμετάβλητα τα κυριότερα επιτόκιά της ΕΚΤ

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμετάβλητα αποφάσισε σήμερα να διατηρήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) τα κυριότερα επιτόκια αναφοράς του ευρώ σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, όπως είχαν προβλέψει 45 αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters.

Συγκεκριμένα, το επιτόκιο για πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης παρέμεινε αμετάβλητο στο 0,00%, το επιτόκιο διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης στο 0,25% και το επιτόκιο διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων στο -0,40%.

Η ΕΚΤ πρόσθεσε ότι εξακολουθεί να αναμένει ότι τα βασικά της επιτόκια θα παραμείνουν στα σημερινά ή σε χαμηλότερα επίπεδα για παρατεταμένη χρονική περίοδο και πολύ πέραν του χρονικού ορίζοντα διενέργειας των καθαρών αγορών περιουσιακών στοιχείων.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι οι μηνιαίες αγορές περιουσιακών στοιχείων ύψους 80 δισεκ. ευρώ θα εξακολουθήσουν να διενεργούνται μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2017 ή και αργότερα εάν χρειαστεί, και έως ότου η τράπεζα διαπιστώσει μια διαρκή προσαρμογή της πορείας του πληθωρισμού η οποία να είναι συμβατή με την επιδίωξή της για τον πληθωρισμό.

Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει στις 15:30 ώρα Ελλάδος ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή