Οι αερομεταφορές έριξαν τον δείκτη Stoxx 600

Οι αερομεταφορές έριξαν τον δείκτη Stoxx 600

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πτωτική ήταν η χθεσινή μέρα για τον πανευρωπαϊκο δείκτη Stoxx 600, κλείνοντας με -0,1%. Καθοριστικός παράγοντας αποδείχθηκε ο κλάδος των αερομεταφορών, ο οποίος απογοήτευσε τους επενδυτές εξαιτίας αβέβαιων προοπτικών και κερδών. Οι απώλειες αυτές δεν αντισταθμίστηκαν από την ενίσχυση τραπεζικών μετοχών, λόγω του ότι η ΕΚΤ δείχνει πρόθυμη να στηρίξει τον κλάδο. Η Lufthansa αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις κερδών του 2016 και η μετοχή της υποχώρησε κατά 5,6%, ενώ και η EasyJet είχε κάμψη 5,3% εξαιτίας πτώσης στα έσοδα τριμήνου.

Στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με οριακή πτώση 0,08%, στη Φρανκφούρτη ο DAX ανήλθε 0,14% και στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με -0,43%. Στην Κωνσταντινούπολη ο δείκτης Borsa Istanbul 110 Ιndex καταβαραθρώθηκε 3,6% λόγω του ότι επιβλήθηκε τρίμηνη κατάσταση εκτάκτου ανάγκης από την κυβέρνηση και των μαζικών διώξεων και φυλακίσεων. Στη χρηματαγορά, το ευρώ αποδυναμώθηκε, φθάνοντας σε επίπεδα ναδίρ των τελευταίων τριών εβδομάδων, κυρίως λόγω ΕΚΤ – έφθασε στα 1,1007 δολάρια, ενώ νωρίτερα είχε αγγίξει τα 1,0980 δολάρια. Ο πρόεδρός της Μάριο Ντράγκι δήλωσε πως αργότερα εντός του έτους θα εξετάσει τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων στήριξης, όταν ξεκαθαρίσει το τοπίο μετά το Brexit.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή