Λαγκάρντ: Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις κλειδί για την ενίσχυση της ανάπτυξης

Λαγκάρντ: Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις κλειδί για την ενίσχυση της ανάπτυξης

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις είναι σημαντικές για την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης και την κατανομή των ωφελειών της ευρέως, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της G20 στην πόλη Τσενγκντού της Κίνας.

"Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις είναι ιδιαίτερα καθοριστικές, όπως δείχνουν πρόσφατες εργασίες του ΔΝΤ, ότι δηλαδή καλά σχεδιασμένες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις μπορούν να ενισχύσουν και βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα την ανάπτυξη και να την καταστήσουν πιο περιεκτική", τόνισε σε γραπτή δήλωσή της.

Η περαιτέρω απελευθέρωση του εμπορίου είναι επίσης "καθοριστική" για την ενίσχυση της παραγωγικότητας και της παγκόσμιας ανάπτυξης, πρόσθεσε η Λαγκάρντ, επισημαίνοντας ότι χαιρετίζει την αποφασιστικότητα της G20 να χρησιμοποιήσει "όλα τα εργαλεία πολιτικής … ώστε να επιτευχθεί ισχυρή, βιώσιμη, ισόρροπη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη".

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή