18% κάτω η μετοχή της Nintendo χθες

18% κάτω η μετοχή της Nintendo χθες

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξατμίζεται ο αρχικός ενθουσιασμός για την απήχηση του βιντεοπαιχνιδιού Pokemon της Nintendo και της σχετικής εφαρμογής του στα κινητά τηλέφωνα, με αποτέλεσμα την πτώση της μετοχής της εταιρείας 18% χθες στο Τόκιο. Η εταιρεία παραδέχθηκε ότι η εν λόγω εφαρμογή «Pokemon GO», η οποία δημιούργησε τρέλα σε μικρούς και μεγάλους στην αγορά των ΗΠΑ, της Νέας Ζηλανδίας και της Αυστραλίας, θα έχει μειωμένο αντίκτυπο στα κέρδη της.

Η Nintendo, που θα δώσει στη δημοσιότητα εντός της εβδομάδας τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου του τρέχοντος οικονομικού της έτους, προκάλεσε έκπληξη στις αγορές με την ανακοίνωσή της. Συγκεκριμένα, στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας δήλωσε πως, αφενός, δεν θα αναθεωρήσει προς το παρόν τις ετήσιες προβλέψεις κερδών, αφετέρου, πως τα έσοδά της, που προσδοκά μέσω του μεριδίου του 32% στη θυγατρική της Pokemon Company, θα είναι περιορισμένα. Αντίθετη άποψη έχουν ορισμένοι αναλυτές της αγοράς βιντεοπαιχνιδιών και εφαρμογών, που κρίνουν ως πολύ πρώιμη την εκτίμηση της ιαπωνικής εταιρείας, προσθέτοντας ότι μετά την προώθηση του «Pokemon GO» στην αγορά κατέστη σαφές πόσο σημαντικός θα είναι ο ρόλος τους επί των κερδών. Στην ιαπωνική αγορά, άλλωστε, σε μία μόνο ημέρα το παιχνίδι «κατέβηκε» 10 εκατ. φορές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή