Απαισιοδοξία στις ευρωπαϊκές αγορές

Απαισιοδοξία στις ευρωπαϊκές αγορές

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα κέρδη στον κλάδο υγείας και λιανικού εμπορίου οδήγησαν σε άνοδο τους γενικούς δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Ο γερμανικός δείκτης Dax ενισχύθηκε κατά 0,49%, ο γαλλικός δείκτης Cac-40 κατά 0,15% και ο ιταλικός δείκτης κατά μόνο 0,03%. Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE-100 παρουσίασε άνοδο 0,21%. Στη Wall Street, οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 υποχωρούσαν κατά 0,33% και 0,23% λίγο πριν από το κλείσιμο, καθώς επικρατεί προβληματισμός για τα αποτελέσματα της διήμερης συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) που ολοκληρώνεται σήμερα και είναι η πρώτη μετά το δημοψήφισμα που οδηγεί τη Βρετανία σε έξοδο από την Ε.Ε.

Στον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο επικράτησε κλίμα απαισιοδοξίας. Η μετοχή της Commerzbank υποχώρησε κατά 4,5% από την εξασθένηση των κεφαλαίων της στο β΄ τρίμηνο. Πληροφορίες του Reuters πως η Monte dei Paschi, η πιο προβληματική από τις μεγάλες τράπεζες της Ιταλίας, εξετάζει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 5 δισ. ευρώ οδήγησαν τη μετοχή της σε πτώση 1,2%. Η στερλίνα υποχώρησε στα 1,3057 δολ., αντανακλώντας το χαμηλό των τελευταίων τριών εβδομάδων, επειδή η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε πως θα εξετάσει τα τελευταία αρνητικά στοιχεία για την οικονομία στην επόμενη συνεδρίαση. Η τιμή του αργού πετρελαίου υποχώρησε στα 42,83 δολάρια το βαρέλι από την υπερπροσφορά βενζίνης στην αμερικανική αγορά.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή