1.400 θέσεις εργασίας δημιουργεί η Porsche

1.400 θέσεις εργασίας δημιουργεί η Porsche

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερα μεγαλόπνοο φαίνεται πως είναι το σχέδιο κατασκευής του πρώτου πλήρως ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου της γερμανικής Porsche, μέλους του ομίλου Volkswagen, με επενδύσεις σχεδόν 1 δισ. ευρώ. Η εταιρεία πολυτελών σπορ οχημάτων ανακοίνωσε χθες πως θα δημιουργήσει 1.400 θέσεις εργασίας για να υλοποιήσει τον στόχο της, ενώ αρχικά είχε κάνει λόγο για 1.000. Αλλωστε, η Volkswagen εντάσσει το σχέδιο αυτό στην εκστρατεία αποκατάστασης της φήμης της λόγω του σκανδάλου απάτης στη μέτρηση ρύπων, καθώς και στην παραγωγή ακόμα περισσότερων αυτοκινήτων, που εκπέμπουν χαμηλά ή ακόμα και μηδενικά αέρια του θερμοκηπίου.

Από τις 1.400 θέσεις εργασίας άνω των 1.200 θα δημιουργηθούν στην περιοχή Τζουφενχάουζεν της Στουτγκάρδης, όπου η Porsche κατασκευάζει νέες εγκαταστάσεις βαφής και συναρμολόγησης του ηλεκτροκίνητου μοντέλου της Μission Ε – αυτό το εργοστάσιο είναι κοντά σε εκείνο, όπου κατασκευάζονται οι Porsche 911. Ειδικότερα, σχεδόν 900 θα είναι οι θέσεις της παραγωγής, 300 θα αφορούν την έρευνα και ανάπτυξη και 200 θα είναι διοικητικές. Πέραν των 1.400 εργαζομένων θα αναζητηθούν και 100 ειδικευμένοι επαγγελματίες στην πληροφορική, 50 στην ψηφιακή τεχνολογία, καθώς και 220 μαθητευόμενοι. Αναμένεται πως έως το 2019 θα είναι έτοιμο το εν λόγω ηλεκτροκίνητο όχημα, ενώ το όλο σχέδιο φέρει την επωνυμία «J1» , όπως ανακοίνωσε χθες στην έδρα της Porsche στη Στουτγκάρδη ο διευθυντής προσωπικού, Αντρέας Χάφνερ. «Eάν θέλαμε να δώσουμε τίτλο στο εγχείρημα, θα λέγαμε πως πρόκειται για “πόλεμο αναζήτησης ταλέντων”», είπε ο κ. Χάφνερ. Χαρακτηριστικά αναφέρει το Bloomberg, πως η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία με τον εν λόγω σχεδιασμό της αποσκοπεί να ανταγωνιστεί ευθέως την αμερικανική Tesla και προσβλέπει στην κατασκευή 15.000 και πλέον σπορ οχημάτων Porsche σε ετήσια βάση.

Το πρότυπο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο Mission E παρουσιάστηκε πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2015 στη Διεθνή Εκθεση Αυτοκινήτου στη Φρανκφούρτη. Εγκυρες πηγές έχουν αναφέρει πως υπάρχουν υποψήφιες προμηθεύτριες των μακράς διαρκείας μπαταριών, τις οποίες χρειάζεται το «πράσινο» Mission E της Porsche. H μία είναι η γερμανική Robert Bosch, η οποία γειτνιάζει και με τις εγκαταστάσεις της Porsche και η άλλη η ιαπωνική Panasonic.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή