Σημαντική αύξηση εσόδων κατέγραψε η Alphabet, μητρική της Google

Σημαντική αύξηση εσόδων κατέγραψε η Alphabet, μητρική της Google

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Υπάρχει μια καταπληκτική ατμόσφαιρα στην Google», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Σουντάρ Πιτσάι, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε πρόσφατα με επενδυτές.

Η δήλωση αυτή του Πιτσάι δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς η μητρική εταιρεία της Google, Alphabet, κατέγραψε αύξηση εσόδων της τάξης του 21,3%, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 4,88 δισ. δολάρια, ενώ τα συνολικά έσοδα της Alphabet με τις θυγατρικές της εταιρείες ανήλθαν στα 21,5 δισ. δολάρια το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, σε σχέση με τα 17,73 δισ. δολάρια που ήταν το ίδιο διάστημα ένα χρόνο πριν.

Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι κατά μέσο όρο τα έσοδα δεν θα ξεπερνούσαν τα 20,7 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς.

Τα έσοδα της Google προερχόμενα από τις διαφημίσεις αυξήθηκαν κατά 19,5%, στα 19,14 δισ. δολάρια, ενώ αύξηση κατά 29% σημείωσαν τα αμειβόμενα κλικ, όταν δηλαδή οι διαφημιστικές εταιρείες πληρώνουν μόνο εάν ο χρήστης πατήσει πάνω στον σύνδεσμο της διαφήμισης.

Τα έσοδα από άλλες θυγατρικές της Alphabet, όπως η ευρυζωνική επιχείρηση Google Fiber, τα προϊόντα οικιακού αυτοματισμού Nest και τα αυτόνομα αυτοκίνητα, αυξήθηκαν κατά 150%, στα 185 εκατομμύρια δολάρια, ενώ οι λειτουργικές ζημίες ανήλθαν στα 859 εκατομμύρια δολάρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή