Τα ποτά – «μπόμπες» κοστίζουν 1,2 δις στην Ε.Ε.

Τα ποτά – «μπόμπες» κοστίζουν 1,2 δις στην Ε.Ε.

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλο το κόστος για τις επιχειρήσεις της Ε.Ε. από την παραγωγή νοθευμένων ποτών και ποτών απομιμήσεων.

Σύμφωνα με νέα έρευνα του Γραφείου Εναρμόνισης της Εσωτερικής Αγοράς (ΓΕΕΑ-EUIPO) «η παραγωγή παραποιημένων οινοπνευματωδών ποτών και κρασιών κοστίζει στις επιχειρήσεις της ΕΕ 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο».

Όπως αναφέρει η έρευνα την οποία δημοσίευσε ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας το ύψος των εσόδων που μεταφράζεται σε 4.800 θέσεις απασχόλησης που χάθηκαν άμεσα, με αποτέλεσμα οι νόμιμες επιχειρήσεις να απασχολούν λιγότερους υπαλλήλους.

Το κόστος των παραποιημένων ποτών και των ποτών απομιμήσεων στην αγορά εργασίας ανέρχεται σε 18.500 θέσεις που χάνονται στην οικονομία της ΕΕ, από τις οποίες οι 8.600 είναι στον τομέα της γεωργίας και 1.300 στη βιομηχανία τροφίμων.

Η συνολική ετήσια απώλεια κρατικών εσόδων στην ΕΕ υπολογίζεται σε 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο γενικός διευθυντής του το EUIPO António Campinos, δήλωσε: «Ο τομέας των οινοπνευματωδών ποτών και του κρασιού αποτελείται κατά συντριπτική πλειοψηφία στην ΕΕ από μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, με μέσο όρο 10 εργαζόμενους ανά επιχείρηση. Αυτή η έρευνα εμφανίζει τις οικονομικές επιπτώσεις της αντιγραφής σε αυτή τη βιομηχανία, καθώς και τις συνέπειές τους για την οικονομία της ΕΕ στο σύνολό της. Τα ευρήματά μας έχουν στόχο να βοηθήσουν τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, καθώς ανταποκρίνονται στις προκλήσεις της παραποίησης και αντιγραφής σε αυτόν τον καίριας σημασίας οικονομικό τομέα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή