Απαγόρευση πώλησης 80 μοντέλων της VW στη Νότια Κορέα

Απαγόρευση πώλησης 80 μοντέλων της VW στη Νότια Κορέα

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν φαίνεται να έχουν τέλος τα δεινά της Volkswagen, παρά το πρόστιμο των 14,7 δισ. δολαρίων που προ διμήνου δέχθηκε να καταβάλει στους κατόχους οχημάτων της και στην αμερικανική κυβέρνηση ως αποζημίωση για την εξαπάτησή τους σε ό,τι αφορά τις εκπομπές καυσαερίων στα μοντέλα της. Χθες, η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας απαγόρευσε τις πωλήσεις 80 μοντέλων της Audi-Volkswagen στο εσωτερικό της χώρας. Μολονότι πρόκειται για σχετικά μικρή αγορά, η Σεούλ φαίνεται αποφασισμένη να τιμωρήσει αυστηρά τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία για την προσπάθειά της να εξαπατήσει τις Αρχές κατά τη διεξαγωγή των τεχνικών δοκιμών. Την είδηση αναφέρουν τα ΜΜΕ της Νότιας Κορέας, που παράλληλα τονίζουν ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος της χώρας επέβαλε στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία πρόστιμο ύψους 17,8 δισ. γουόν, ποσό αντίστοιχο των 16 εκατ. δολαρίων, για το γεγονός ότι συνελήφθη να εξαπατά τις Αρχές.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonhap, η απόφαση της κυβέρνησης αφορά περίπου 209.000 μοντέλα Audi και Volkswagen που δεν θα μπορούν να διατεθούν στην αγορά, καθώς ανακαλείται η σχετικά άδειά τους. Παράλληλα, οι Αρχές της Νότιας Κορέας επέδραμαν στα γραφεία της VW, όπου και ανέκριναν τα στελέχη της εταιρείας για να εξακριβώσουν κατά πόσον είχαν παραβιαστεί οι κανονισμοί για την προστασία του περιβάλλοντος. Σημειωτέον ότι πριν από το σκάνδαλο της VW, τα μοντέλα της ήταν από τα πλέον δημοφιλή στη Νότια Κορέα με μεγάλο αριθμό πωλήσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή