Στα ύψη η τιμή του χρυσού λόγω χαμηλών επιτοκίων

Στα ύψη η τιμή του χρυσού λόγω χαμηλών επιτοκίων

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε άνοδο οδήγησε χθες όλες τις ευρωπαϊκές αγορές και τον χρυσό η Τράπεζα της Αγγλίας με τη νέα χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής. Η προοπτική του φτηνού δανεισμού αλλά και των περαιτέρω μέτρων στήριξης της οικονομίας από την Τράπεζα της Αγγλίας και από την ΕΚΤ είναι ο παράγοντας που έχει βοηθήσει τις ευρωπαϊκές αγορές να ανακάμψουν από τις απώλειες μετά το δημοψήφισμα στην Αγγλία. Οδήγησε, άλλωστε, τον χρυσό σε άνοδο 28% από την αρχή του έτους. Χθες το πολύτιμο μέταλλο εκτινάχθηκε μετά τις ανακοινώσεις της Τράπεζας της Αγγλίας και βρέθηκε στα 1.367 δολάρια η ουγγιά, για να υποχωρήσει αργότερα, παραμένοντας, πάντως, κοντά στα 1.363 δολάρια η ουγγιά.

Ακολουθώντας την ίδια πτωτική πορεία με τις αποδόσεις των βρετανικών ομολόγων, οι αποδόσεις των δεκαετών του αμερικανικού Δημοσίου βρέθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ημερών, στο 1,484%. Καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο ανάμεσα στις ευρωπαϊκές αγορές, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με κέρδη 1,59%, ενώ ο XETRA DAX της Φρανκφούρτης και ο CAC 40 της Γαλλίας έκλεισαν με άνοδο 0,57%. Ανοδικά κινήθηκε άλλωστε το πετρέλαιο, με τις δύο τιμές αναφοράς να επανέρχονται σε επίπεδα πάνω από τα 40 δολάρια το βαρέλι και το αργό ΗΠΑ να αγγίζει τα 43 δολάρια το βαρέλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή