Στις ΗΠΑ οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις

Στις ΗΠΑ οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ηνωμένο Βασίλειο διατηρεί την τρίτη θέση στη λίστα της PwC με τις 100 κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως και μετά το δημοψήφισμα για έξοδο από την Ε.Ε. Οι ΗΠΑ ενισχύουν τη θέση τους στη λίστα, ενώ η Ευρώπη συνεχίζει την καθοδική της πορεία.

Η Apple διατηρεί πλεονεκτική θέση εκκίνησης για 5η συνεχή χρονιά, όμως η διαφορά της με την Alphabet (πρώην Google) έχει αρχίσει να συρρικνώνεται. Ο τεχνολογικός κλάδος έχει ξεπεράσει τον χρηματοοικονομικό κλάδο.

Η συνολική χρηματιστηριακή αξία των 100 κορυφαίων εταιρειών σημείωσε σημαντική πτώση για πρώτη φορά από τα μετά κρίσης επίπεδα, σημειώνοντας μείωση 668 δισ. δολ. (4%). Οι ΗΠΑ ενίσχυσαν την ηγετική τους θέση, συμμετέχοντας στη φετινή λίστα με 54 εταιρείες από 53 που ήταν το περασμένο έτος. Το ποσοστό της χρηματιστηριακής αξίας που αντιστοιχεί στις ΗΠΑ αυξήθηκε από 57% σε 62% (συνολική αύξηση 314 δισ. δολ.). Τις 10 πρώτες θέσεις της λίστας καταλαμβάνουν εταιρείες από τις ΗΠΑ.

Η Ευρώπη έχασε ακόμη δύο εταιρείες, πέφτοντας στις 24, με αντίστοιχη μείωση του μεριδίου της στη συνολική χρηματιστηριακή αξία από 21% σε 19% (συνολική μείωση 428 δισ. δολ.).

Το Ηνωμένο Βασίλειο διατηρεί την τρίτη θέση με 7 εταιρείες στη λίστα με τις 100 κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως, λιγότερες όμως σε σχέση με πέρυσι, που ήταν 8.

Σύμφωνα με τη λίστα της PwC με τις 100 κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως, η χρηματιστηριακή αξία των 100 μεγαλύτερων εταιρειών του κόσμου μειώθηκε σημαντικά για πρώτη φορά από τα μετά κρίσης επίπεδα, σημειώνοντας μείωση 4% σε σχέση με τις 31 Μαρτίου 2015. H μείωση προέρχεται κυρίως από τις κινεζικές εταιρείες, οι οποίες επηρεάστηκαν από τις συνθήκες που επικράτησαν στην κινεζική αγορά τη χρονιά που πέρασε, και από την Ευρώπη, η οποία αντιμετώπισε δυσκολίες με την οικονομική ανάπτυξη αυτήν τη χρονιά. Η αρχική ανάλυση για τις 100 κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως και τα αντίστοιχα μεγέθη καλύπτουν την περίοδο από τις 31 Μαρτίου 2015 έως τις 31 Μαρτίου 2016. Παρ’ όλα αυτά, περαιτέρω ανάλυση του κύκλου εργασιών των 100 κορυφαίων εταιρειών μετά το αποτέλεσμα του πρόσφατου δημοψηφίσματος της Βρετανίας έδειξε μικρή αλλαγή με μία πολύ μικρή πτώση στη συνολική χρηματιστηριακή αξία και κάποιες μικρές μεταβολές στη βάση της κατάταξης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή