Σε χαμηλό πενταετίας η ανεργία στην Πορτογαλία

Σε χαμηλό πενταετίας η ανεργία στην Πορτογαλία

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ποσοστό της ανεργίας στην Πορτογαλία μειώθηκε σε χαμηλό πενταετίας το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν χθες. Η εθνική στατιστική αρχή ανακοίνωσε ότι η ανεργία διαμορφώθηκε στο 10,8% το δεύτερο τρίμηνο, αρκετά χαμηλότερα από το 12,4% ένα τρίμηνο νωρίτερα και το 11,9% έναν χρόνο νωρίτερα, ενώ το ποσοστό της μειώθηκε ύστερα από δύο ανοδικά τρίμηνα. Το ποσοστό που ανακοινώθηκε είναι κάτω από τον ετήσιο στόχο της κυβέρνησης για 11,3% και το χαμηλότερο από το πρώτο τρίμηνο του 2011, λίγο πριν η Πορτογαλία αιτηθεί την υπαγωγή της σε πρόγραμμα στήριξης.

Ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε σχεδόν κατά 13% από το προηγούμενο τρίμηνο και περίπου 10% από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο στα 559.300 άτομα, ενώ ο αριθμός των απασχολουμένων αυξήθηκε κατά 2% και 0,5% αντίστοιχα, στα 4,6 εκατ. Το συνολικό εργατικό δυναμικό παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο στα 5,16 εκατ. άτομα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή