Απεργίες σε βρετανικά τρένα και Eurostar

Απεργίες σε βρετανικά τρένα και Eurostar

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τεράστια προβλήματα δημιουργούν στη Βρετανία οι απεργίες στα τρένα από την περασμένη Δευτέρα. Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν από το προσωπικό του σιδηροδρομικού δικτύου στο Λονδίνο λόγω διένεξης που επικεντρώνεται στον ρόλο των ελεγκτών, δηλαδή του προσωπικού που είναι σήμερα αρμόδιο για το άνοιγμα και το κλείσιμο των θυρών των αμαξοστοιχιών. Η Southern, η οποία είναι υπεύθυνη για τις αμαξοστοιχίες που έχουν αφετηρία περιοχές όπως το Μπράιτον και το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ, ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια της πενθήμερης κινητοποίησης, που είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια στο βρετανικό σιδηροδρομικό δίκτυο για σχεδόν εδώ και 50 χρόνια, θα παρέχεται μόνον το 60% των υπηρεσιών της και ότι ορισμένα δρομολόγια δεν θα εξυπηρετούνται καθόλου. Η κινητοποίηση αυτή προκαλεί ακόμη μεγαλύτερο πονοκέφαλο στους καθημερινούς χρήστες του σιδηροδρομικού δικτύου οι οποίοι αντιμετωπίζουν ήδη προβλήματα εδώ και μήνες λόγω των ματαιώσεων και των καθυστερήσεων που οφείλονται σε ένα υψηλό ποσοστό αποχής του προσωπικού λόγω ασθενείας.

Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Τσαρλς Χόρτον σημείωσε ότι οι αλλαγές που σχεδιάζει να κάνει η εταιρεία GTR θα βελτιώσουν τις υπηρεσίες που παρέχονται στους επιβάτες και διευκρίνισε ότι η εταιρεία παρείχε εγγυήσεις για τον μελλοντικό ρόλο των ελεγκτών, αλλά το συνδικάτο αρνήθηκε να διαπραγματευτεί. Χθες, οι εργαζόμενοι στα τρένα Eurostar που συνδέουν τη Βρετανία με την ηπειρωτική Ευρώπη μέσω της σήραγγας της Μάγχης ανακοίνωσαν ότι θα απεργήσουν για συνολικά επτά ημέρες εντός του Αυγούστου, κατηγορώντας τη διεύθυνση της εταιρείας για αθέτηση υποσχέσεων σχετικά με το καθεστώς των ωρών απασχόλησης.

Οι απεργίες στο Eurostar θα γίνουν από τις 12 μέχρι τις 15 και από τις 27 μέχρι τις 29 Αυγούστου.

Το βρετανικό συνδικάτο RMT κατηγορεί τη διεύθυνση της εταιρείας ότι έχει αθετήσει τις δεσμεύσεις της που χρονολογούνται από το 2008 σχετικά με την εξισορρόπηση ανάμεσα στις δυσμενείς βάρδιες εργασίας και την ανάγκη των εργαζομένων για ποιότητα οικογενειακής και κοινωνικής ζωής. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συνδικάτου, το 95% των εργαζομένων ψήφισε υπέρ της απεργιακής κινητοποίησης. Η πλειοψηφία των μετοχών της εταιρείας Eurostar ανήκει στη γαλλική δημόσια εταιρεία σιδηροδρόμων SNCF.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή