Πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών

Πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων δύο εβδομάδων σημείωσε χθες η στερλίνα μετά την είδηση ότι επιταχύνθηκε ο πληθωρισμός στη Βρετανία. Επρόκειτο για την πρώτη απτή εξέλιξη στη βρετανική οικονομία μετά το δημοψήφισμα του Ιουνίου. Το βρετανικό νόμισμα ανέκαμψε από το 1,2866 δολάριο, στο οποίο είχε υποχωρήσει τη Δευτέρα, όταν σημείωσε τα χαμηλότερα επίπεδα ενός μηνός. Ετσι χθες το βράδυ κυμαινόταν στο 1,1560 ευρώ και στο 1,3040 δολάριο. Τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων πέντε εβδομάδων σημείωσαν, άλλωστε, οι τιμές του πετρελαίου, καθώς στην αγορά επέστρεψε η αισιοδοξία ότι επίκειται συμφωνία των πετρελαιοπαραγωγών χωρών για πάγωμα της παραγωγής. Ετσι το βράδυ το αργό ΗΠΑ κυμαινόταν στα 46,41 δολάρια το βαρέλι και το Brent στα 47,94 δολάρια το βαρέλι.

Οι ευρωπαϊκές αγορές, αντιθέτως, έκλεισαν με πτώση, υποχωρώντας από τα υψηλά επίπεδα των τελευταίων επτά εβδομάδων. Τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν οι αγορές Ιταλίας και Ισπανίας με τους αντίστοιχους δείκτες FTSE MIB και IBEX 35 να κλείνουν με πτώση 1,21% και 1,13% αντιστοίχως. Με απώλειες 0,83% έκλεισε, άλλωστε, ο δείκτης CAC 40 της Γαλλίας, με απώλειες 0,68% ο FTSE 100 του Λονδίνου και με υποχώρηση 0,58% ο XETRA DAX της Φρανκφούρτης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή