Δημοσιονομικό ελιγμό θα προσπαθήσει να κάνει η Ιταλία

Δημοσιονομικό ελιγμό θα προσπαθήσει να κάνει η Ιταλία

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια νέα συμφωνία με την Ε.Ε. επιδιώκει η Ιταλία, ώστε να μπορέσει να δώσει ώθηση στην οικονομία της, με έναν επεκτατικό προϋπολογισμό για το 2017, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Κάρλο Καλέντα.

«Το υπουργείο Οικονομικών θα παρουσιάσει επικαιροποιημένα στοιχεία τον Σεπτέμβριο. Δεν μπορώ να κρύψω το γεγονός ότι τα περιθώρια ελιγμών είναι στενά», δήλωσε ο Καλέντα στην εφημερίδα La Stampa. «Συζητάμε με την Ευρώπη πώς να αντιμετωπίσουμε την απόλυτη ανάγκη για ενίσχυση των δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων», πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις του Ιταλού υπουργού Οικονομικής Ανάπτυξης ήταν η απάντηση στην προειδοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι η Ρώμη θα πρέπει να σκληρύνει τη δημοσιονομική πολιτική της το επόμενο έτος.

Η Κομισιόν έχει θέσει στην Ιταλία στόχο για το έλλειμμα στο 1,8% για το 2017, υποστηρίζοντας ότι αυτό το είδος της προσαρμογής είναι απαραίτητο για να αντιστραφεί η ανοδική τάση του μεγάλου χρέους της χώρας, το οποίο έφθασε σε επίπεδο ρεκόρ των 2,25 τρισ. ευρώ τον Ιούνιο.

«Προτιθέμεθα να τηρήσουμε τους κανόνες, αλλά ταυτόχρονα αγωνιζόμαστε για να τους αλλάξουμε», δήλωσε ο Καλέντα. «Το σταθερό όριο είναι το χρέος, το οποίο δεν μπορεί να αυξηθεί». πρόσθεσε. «Εχουμε ήδη δείξει μεγάλη ευελιξία, σκοπεύουμε να ζητήσουμε περισσότερα, το μέγιστο δυνατό, αλλά πάντα σύμφωνα με τους κανόνες», είπε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τις ιταλικές εφημερίδες ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι θα αψηφήσει τις Βρυξέλλες, παρουσιάζοντας έναν επεκτατικό προϋπολογισμό στα μέσα Οκτωβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή