Θετικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών

Θετικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, πρώτη φορά έπειτα από τέσσερις συνεδριάσεις με πτώση. Σημαντικός παράγοντας, ο οποίος διαμόρφωσε το κλίμα, ήταν τα πρακτικά της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Σύμφωνα με αυτά, ορισμένα από τα στελέχη της τάσσονται υπέρ της αύξησης του κόστους δανεισμού, ενώ τα περισσότερα έχουν αντίθετη άποψη. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,7%, ενώ από τις αρχές του 2016 έχει εξασθενήσει 7%. Εντούτοις, έχει ανακτήσει μέρος των απωλειών του, οι οποίες σημειώθηκαν εξαιτίας του βρετανικού δημοψηφίσματος.

Από τις μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο ήταν της δανέζικης κατασκευάστριας αεριοστροβίλων Vestas Wind, η οποία ενισχύθηκε 10% λόγω βελτιωμένων κερδών και εκείνη της ολλανδικής ασφαλιστικής NN Group. Η τελευταία ενισχύθηκε 8,8%, επειδή ο όμιλος εμφάνισε μικρότερη μείωση εσόδων από ό,τι ήταν αναμενόμενο. «Η στάση αναμονής όσον αφορά την κίνηση της Fed για το κόστος δανεισμού και τα χαμηλά επιτόκια ευνοεί τις μετοχές», παρατηρούν αναλυτές. Χθες το πετρέλαιο Brent πρώτη φορά σε έξι εβδομάδες ξεπέρασε τα 50 δολάρια το βαρέλι, λόγω ενδεχόμενου παγώματος της παραγωγής. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,14%, στο Παρίσι ο CAC 40 με +0,44% και στη Φρανκφούρτη ο DAX με +0,62%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή