Ευρωπαϊκές τράπεζες εγκαταλείπουν το Σίτι

Ευρωπαϊκές τράπεζες εγκαταλείπουν το Σίτι

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλες επενδυτικές τράπεζες που έχουν την ευρωπαϊκή τους έδρα στο Λονδίνο θα αρχίσουν να μεταφέρουν τις θέσεις εργασίας από τη Βρετανία μετά την ενεργοποίηση του Brexit, γράφει η εφημερίδα Independent, επικαλούμενη διευθύνοντες συμβούλους τεσσάρων μεγάλων επιχειρήσεων.Σύμφωνα με πηγές που ζήτησαν να μην κατονομαστούν και τις οποίες επικαλείται η Euractiv.com, τα στελέχη σχεδιάζουν τις κινήσεις τους για το χειρότερο σενάριο, ότι θα χάσουν δηλαδή το δικαίωμα να πωλούν ελεύθερα τις υπηρεσίες τους σε ολόκληρη την Ε.Ε.

Πριν από το δημοψήφισμα, o Τζέιμι Ντίμον, διευθύνων σύμβουλος της JP-Morgan, είχε δηλώσει ότι θα μεταφέρει περίπου 4.000 θέσεις εργασίας εκτός Ηνωμένου Βασιλείου μετά το Brexit. Η Morgan Stanley ενδέχεται να μετακινήσει περίπου 1.000 εργαζομένους, ενώ η Goldman Sachs και η Citigroup έχουν αναφέρει ότι θα κατευθύνουν προσωπικό εκτός βρετανικών συνόρων. Αλλά και οι ευρωπαϊκές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων της HSBC και της Deutsche Bank, έχουν δηλώσει ότι ίσως χρειαστεί να μετακινηθούν εργαζόμενοι και δραστηριότητες στη Γαλλία και τη Γερμανία. Το 87% του ευρωπαϊκού προσωπικού των επενδυτικών τραπεζών των ΗΠΑ έχει εγκατασταθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο φιλοξενεί και το 78% της δραστηριότητας των αγορών κεφαλαίου της περιοχής, σύμφωνα με το think tank New Financial. Η κυβέρνηση της Τερέζα Μέι αναμένεται να επικαλεστεί το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισσαβώνας στις αρχές του 2017, κάτι που σημαίνει ότι το Brexit θα γίνει στις αρχές του 2019.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή