33,3 εκατ. Ιταλοί θα κάνουν διακοπές στον τόπο τους

33,3 εκατ. Ιταλοί θα κάνουν διακοπές στον τόπο τους

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε καλοκαίρι ρεκόρ υπολογίζει ο ιταλικός τουριστικός κλάδος. Σύμφωνα με τον σύνδεσμο Ιταλών ξενοδόχων Federalberghi, περίπου 33,3 εκατ. Ιταλοί θα κάνουν φέτος το καλοκαίρι διακοπές στην πατρίδα τους.

Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Deutsche Welle, πρόκειται για αύξηση 9,5% σε σχέση με πέρυσι. Παράλληλα, ο φόβος για ένα ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα και η πολιτική αστάθεια σε πολλές χώρες κλασικούς προορισμούς διακοπών οδηγούν σε περαιτέρω ενίσχυση της τουριστικής κίνησης στην Ιταλία.

«Δεν θέλω να είμαι ούτε κυνικός ούτε να χαίρομαι με την ατυχία των άλλων, αλλά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στην υπόλοιπη Ευρώπη, καθώς και η διεθνής ανησυχία φέρνουν πολλούς τουρίστες στην Ιταλία», δηλώνει ο πρόεδρος του συνδέσμου Federalberghi Μπερναμπό Μπόκα στον ειδησεογραφικό ιταλικό ιστότοπο ilfoglio.it.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, παράλληλα ο ιταλικός τουριστικός κλάδος καταγράφει άνοδο και των πλούσιων επισκεπτών. Ετσι, για παράδειγμα, στη Σαρδηνία και το Κάπρι έχουν καταπλεύσει φέτος πολύ περισσότερες θαλαμηγοί από ό,τι σε άλλες χρονιές. «Εκείνοι που πήγαιναν στην Κυανή Ακτή στη Γαλλία κάνουν φέτος διακοπές στη Λιγουρία ή τη Βερσίλια, όποιος πήγαινε στην Ελλάδα και την Τουρκία επιλέγει φέτος την Απουλία ή τη Σικελία», λέει ο Μπερναμπό Μπόκα και προσθέτει: «Με άλλα λόγια πλούσιοι διάφορων εθνικοτήτων επιλέγουν ως προορισμό τις ιταλικές ακτές και τα νησιά μας».

Γεγονός είναι ότι στατιστικά οι Αμερικανοί ταξιδεύουν λιγότερο στο εξωτερικό σε χρονιές προεδρικών εκλογών.

Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, αυξάνονται στην Ιταλία οι επισκέπτες από αραβικές χώρες, μιας και φέτος ο μήνας του Ραμαζανίου τελείωσε νωρίτερα από άλλες χρονιές. Την ίδια στιγμή, διψήφιο ποσοστό αύξησης καταγράφει ο ιταλικός τουριστικός κλάδος τόσο στους επισκέπτες από την Ασία όσο και από τη Ρωσία.

«Θα είναι ένα φανταστικό καλοκαίρι», δηλώνει ενθουσιασμένος ο πρόεδρος του συνδέσμου Federalberghi. Θετικά επιδρά στον τζίρο του ιταλικού τουριστικού κλάδου και το γεγονός ότι ειδικά φέτος οι Ιταλοί δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στην πατρίδα τους για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Ο τουριστικός τομέας αναμένει μέχρι το τέλος του καλοκαιριού αύξηση 17,2% σε σύγκριση με την περυσινή καλοκαιρινή περίοδο και συνολικό τζίρο 21,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την Deutsche Welle.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή