Αλμα από τα στάδια… στις τράπεζες

Αλμα από τα στάδια… στις τράπεζες

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οταν οι ολυμπιονίκες εγκαταλείψουν τους αγωνιστικούς χώρους, αποδεικνύονται ιδιαίτερα αποτελεσματικοί στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, αφού και να ανταγωνίζονται ξέρουν και να αποδίδουν υπό συνθήκες πίεσης. Η 26χρονη Εμιλι Σάμιουελσον, νυν χρηματοπιστωτική σύμβουλος της Bank of America Merrill Lynch στο Μίσιγκαν, ολοκλήρωσε τη 15ετή σταδιοδρομία της στο καλλιτεχνικό πατινάζ το 2010 στους Ολυμπιακούς του Βανκούβερ. Οπως οι περισσότεροι που συμμετέχουν σε αυτή τη διοργάνωση, έτσι και η Σάμιουελσον δεν κέρδιζε επαρκή χρήματα να καλύψει τα έξοδά της ως πρωταθλήτρια. Οι γονείς της δαπάνησαν 50.000 δολάρια τον χρόνο για τις προπονήσεις της και εκείνη τους επέστρεψε το 75% των όσων αποκόμισε από τους αγώνες της. Τα υπόλοιπα τα επένδυσε.

«Είχα εθιστεί στην αποταμίευση και άρχισα να μαζεύω χρήματα από την ηλικία των 14 ετών», λέει σήμερα η Εμιλι Σάμιουελσον. «Δυστυχώς στον χώρο του πρωταθλητισμού δεν υπάρχει σωστή και καλοπροαίρετη κατεύθυνση ως προς τη διαχείριση των οικονομικών». Εκείνη όπως και άλλοι συναθλητές της μετακινήθηκαν από τα γήπεδα και τους αγωνιστικούς χώρους στις τράπεζες, προσδοκώντας πως η θητεία τους στον πρωταθλητισμό θα δελεάσει σημαντικούς πελάτες. Οι κλάδοι διαχείρισης πλούτου στις UΒS, Bank of America Merrill Lynch και Morgan Stanley απασχολούν αρκετούς πρώην αθλητές. Η Τσέρι Λιτλ, υπεύθυνη του τμήματος συμβούλων σε θέματα στρατηγικής και ανάπτυξης της Merrill Lynch, υπογραμμίζει πόσο σημαντικά προσόντα έχουν οι ολυμπιονίκες αθλητές, οι οποίοι είναι αφενός νέοι, αφετέρου έχουν εκπαιδευθεί να εκτιμούν την εργασία και τη φιλοπονία.

Αυτά είναι και τα πραγματικά ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα. Τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και οι χρηματιστηριακοί οίκοι έχουν προσλάβει χιλιάδες εκπαιδευόμενους, οι οποίοι θα συναπαρτίσουν την επόμενη γενιά επιχειρηματικών συμβούλων. Ωστόσο, σχεδόν το 50% αποχώρησε, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο. Αντιθέτως, οι ολυμπιονίκες αθλητές έχουν ομαδικό πνεύμα, είναι ανταγωνιστικοί, έχουν ήδη προσωπικά επιτεύγματα σε άλλα πεδία της ζωής τους και όλα αυτά τα έχουν πραγματώσει τις περισσότερες φορές πριν από τα 30 τους χρόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή