Ανάκαμψη παρουσίασαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Ανάκαμψη παρουσίασαν οι ευρωπαϊκές αγορές

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανέκαμψαν χθες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, χάρη στα ενθαρρυντικά στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα υπευθύνων προμηθειών (PMI), τα οποία έδειξαν ότι προς το παρόν η οικονομία της Ευρωζώνης δεν έχει δεχθεί πλήγμα από το Brexit.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε με άνοδο 1% και στο Παρίσι ο CAC 40 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με κέρδη 0,7%. Παρόμοια εικόνα και στο Λονδίνο, με τον FTSE 100 να κλείνει με άνοδο 0,6%. «Η ανάκαμψη της Ευρωζώνης εξακολουθεί να μην επηρεάζεται από το σοκ του Brexit, αν και επικρατεί ακόμη μεγάλη αβεβαιότητα για τη μελλοντική ανάπτυξη», σχολίασε στο Reuters ο Εντουάρντο Καμπανέλα της UniCredit.

Η τιμή του πετρελαίου συνεχίζει να έχει έντονες διακυμάνσεις, καθώς εναλλάσσονται οι φήμες περί πιθανού «παγώματος» της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ. Χθες το βράδυ η τιμή του Brent ενισχυόταν κατά 1,32% στα 48,81 δολάρια το βαρέλι, ενώ νωρίτερα υποχωρούσε κατά 1,4%. Αιτία της μεταστροφής ήταν η πληροφορία που μετέδωσε το Reuters, σύμφωνα με την οποία το Ιράν ενδεχομένως θα μπορούσε να υποστηρίξει κίνηση του ΟΠΕΚ τον Σεπτέμβριο για «πάγωμα» της παραγωγής. Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχυόταν κατά 0,2% και ο S&P 500 κατά 0,29%, ενώ σταδιακά οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα στο συμπόσιο της Fed στο Τζάκσον Χόουλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή