Εισαγγελείς των ΗΠΑ κατά της HSBC

Εισαγγελείς των ΗΠΑ κατά της HSBC

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ΗΠΑ εξετάζουν την άσκηση ποινικών διώξεων εις βάρος της HSBC για παράνομες ενέργειες στη διαπραγμάτευση συναλλάγματος, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg. Κινδυνεύει έτσι να ανακληθεί προηγούμενος διακανονισμός με την αμερικανική κυβέρνηση, όπως συνέβη και με περίπτωση της UBS Group.

Προς το παρόν, η HSBC βρίσκεται υπό επιτήρηση, διότι παραδέχτηκε πως το 2012 παρείχε υπηρεσίες σε εμπόρους ναρκωτικών από το Μεξικό για να ξεπλύνουν «μαύρο» χρήμα και συνεργάζονταν με το Ιράν και άλλα κράτη εις βάρος των οποίων είχαν επιβληθεί κυρώσεις από την αμερικανική κυβέρνηση. Εάν το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ αποφασίσει πως παραβίασε τον νόμο στη διαπραγμάτευση συναλλάγματος, αφού είχε καταλήξει σε συμβιβασμό για την προαναφερόμενη υπόθεση, τότε μπορεί να ενεργοποιηθούν εκ νέου κατηγορίες για το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος και την παραβίαση κυρώσεων.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει ήδη απαγγείλει κατηγορίες εις βάρος δύο ατόμων από τον τομέα διαπραγμάτευσης συναλλάγματος του βρετανικού ομίλου. Στην περίπτωση της UBS, ο όμιλος είχε καταλήξει σε διακανονισμό στην υπόθεση χειραγώγησης των διατραπεζικών επιτοκίων, που ανεκλήθη, όταν διαπιστώθηκαν παραβάσεις στον τομέα διαπραγμάτευσης συναλλάγματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή