Ντιλ 8,8 δισ. δολαρίων μεταξύ Micro Focus και Hewlett-Packard

Ντιλ 8,8 δισ. δολαρίων μεταξύ Micro Focus και Hewlett-Packard

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εξαγορά δραστηριοτήτων της Hewlett-Packard Enterprise (HPE), η οποία ανήκει στη Hewlett-Packard, έναντι 8,8 δισ. δολαρίων ή 6,6 δισ. στερλινών, καθιστά τη Micro Focus μια από τις ισχυρότερες εταιρείες στον βρετανικό κλάδο τεχνολογίας. Μεταξύ των δραστηριοτήτων που αποκτά η Micro Focus από την HPE είναι η Autonomy, μια από τις δημοφιλέστερες εταιρείες στον βρετανικό κλάδο τεχνολογίας που εξαγόρασε η ΗΡ το 2011, σε μια συμφωνία που όμως δεν απέδωσε. Μέσα από μια σειρά εξαγορών, η Micro Focus, η οποία διατηρεί την έδρα της στο Μπερκσάιρ της Αγγλίας, έχει εξελιχθεί από μικρό παίκτη σε ισχυρή τεχνολογική εταιρεία που αποτιμάται σε πάνω από 5 δισ. στερλίνες. Το 2015 διπλασιάστηκαν τα έσοδά της. Την περασμένη εβδομάδα, μάλιστα, η Micro Focus συμπεριλήφθηκε στον χρηματιστηριακό δείκτη FTSE-100, αντικαθιστώντας την ARM που εξαγοράστηκε από την ιαπωνική Softbank.

Οπως δήλωσε ο Κέβιν Λούζμορ, διευθύνων σύμβουλος της Micro Focus, η εξαγορά δραστηριοτήτων στον τομέα λογισμικού από την ΗΡΕ αποτελεί κίνηση στρατηγικής σημασίας για τη βρετανική εταιρεία.

Οικονομικοί αναλυτές θεωρούν πως η συμφωνία αυτή είναι θετική για τη Βρετανία, που διανύει μια περίοδο αβεβαιότητας λόγω Brexit. Συν τοις άλλοις, όπως τόνισαν στο βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, αντανακλά μια αλλαγή στο κύμα των εξαγορών, όπου βρετανικές εταιρείες, κυρίως, εξαγοράζονται από ξένες. Από την πλευρά της Hewlett-Packard, η απόφαση να διαθέσει σε πώληση δραστηριότητες στον τομέα λογισμικού είναι μια ακόμη αναδίπλωση από τον κυρίαρχο ρόλο που κάποτε έπαιζε στον κόσμο της τεχνολογίας, με χρηματιστηριακή αξία που ήταν διπλάσια της Starbucks σήμερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή