Πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών

Πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρά την αρχική τους άνοδο, τελικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση με πτώση, έχοντας υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου μήνα. Αφορμή ήταν η σημαντική υποχώρηση της τιμής του πετρελαίου. Το αμερικανικό αργό υποχωρούσε το βράδυ κατά 2,23% στα 45,26 δολάρια το βαρέλι και το Brent υποχωρούσε κατά 1,74% στα 47,48 δολάρια το βαρέλι, η οποία παρέσυρε τις μετοχές των εταιρειών παραγωγής πετρελαίου και των εξορυκτικών εταιρειών. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με πτώση 1%, ενώ νωρίτερα ενισχυόταν μέχρι και 0,6%.

Στη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων συνεδριάσεων, ο δείκτης έχει υποχωρήσει κατά 3,4%, διότι οι επενδυτές φοβούνται πως οι κεντρικοί τραπεζίτες δεν είναι πλέον τόσο πρόθυμοι να χρησιμοποιήσουν τη νομισματική πολιτική για να ενισχύσουν την οικονομία. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με πτώση 0,53% και στη Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε με απώλειες 0,43%. Ο CAC 40 στο Παρίσι υποχώρησε κατά 1,19%, ενώ ακόμα μεγαλύτερη ήταν η πτώση στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, με τη Μαδρίτη να κλείνει με πτώση 1,61% και το Μιλάνο με απώλειες 1,74%. Στη Wall Street ο Dow Jones υποχωρούσε κατά 1,18% και ο S&P 500 κατά 1,28%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή