Τζακ Λιου: Τέλος στη λιτότητα, να υποστηριχθεί η ανάπτυξη

Τζακ Λιου: Τέλος στη λιτότητα, να υποστηριχθεί η ανάπτυξη

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 «Η αντιπαράθεση ανάμεσα σε λιτότητα και ανάπτυξη τελείωσε. Αυτή την στιγμή όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να υποστηριχθεί η ανάπτυξη», δήλωσε σε δημόσια συζήτηση ο Αμερικανός υπουργός οικονομικών Τζακ Λιού, όπως γράφει στην διαδικτυακή της έκδοση η ιταλική εφημερίδα La Stampa.

«Θα αφήσω τους Γερμανούς να μιλήσουν οι ίδιοι για τις θέσεις τους. Είχαμε, βέβαια, μαζί τους, ένα σαφές ποσοστό ασυμφωνιών σε σχέση με τις μακροοικονομικές πολιτικές των τελευταίων ετών, αλλά αν κοιτάξετε τις πολιτικές των τελευταίων δεκαοκτώ μηνών στην Ευρώπη, θα προσέξετε ότι μια σειρά πραγμάτων έχει αλλάξει», πρόσθεσε ο Λιού.

Παράλληλα, όπως γράφει η Λα Στάμπα, τόνισε: «Δεν νομίζω ότι θα δούμε μια αλλαγή φιλοσοφίας στην Γερμανία, αλλά πιστεύω ότι διαπιστώσαμε ήδη μια αλλαγή σε επίπεδο δράσης».

Σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό οικονομικών, τέλος, «προέκυψε ήδη μια χαλάρωση των δημοσιονομικών στόχων για τις χώρες που έχουν δημοσιονομικά προβλήματα αλλά επλήγησαν σκληρά και από το κόστος της κρίσης των προσφύγων, και η Γερμανία το αποδέχθηκε. Το ίδιο το Βερολίνο προχώρησε σε όλες τις αναγκαίες δαπάνες, πέρα από το ύψος των δημοσιονομικών στόχων του, για να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό».

Σύμφωνα με τη Λα Στάμπα, πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντικές δηλώσεις, λαμβάνοντας υπόψη ότι και η Ιταλία είναι μια από τις χώρες που επλήγησαν περισσότερο από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που δημιουργήθηκε με τη μεταναστευτική και προσφυγική κρίση. Αυτή η κρίση θα είναι το επίκεντρο της έκτακτης συνόδου που συγκάλεσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η οποία θα διεξαχθεί κατά την επόμενη γενική συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή