Θετικές τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών

Θετικές τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με άνοδο 0,55% έκλεισε χθες ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSE Eurotop-100, ύστερα από τις απώλειες των προηγούμενων πέντε συνεδριάσεων. Τα χρηματιστήρια παραμένουν εκτεθειμένα στη ανησυχία για εξάντληση των μέσων που διαθέτουν οι κεντρικές τράπεζες για να στηρίξουν την παγκόσμια ανάπτυξη. Στη Wall Street επικράτησαν χθες ανοδικές τάσεις, καθώς οι επενδυτές εκεί αγνόησαν τα απαισιόδοξα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις και τη βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ, τα οποία ούτως ή άλλως περιορίζουν τις πιθανότητες για αύξηση των επιτοκίων από τη Fed.

Oι επενδυτές στις ΗΠΑ επικεντρώθηκαν στις ισχυρές πωλήσεις του iPhone 7 της Apple αλλά και στην άνοδο της τιμής αργού πετρελαίου κατά 1,26%, στα 44,14 δολάρια το βαρέλι, και του Brent κατά 2,03%, στα 47,78 δολάρια, αντίστοιχα. Εν μέσω της συνεδρίασης, ο δείκτης S&P 500 ενισχύονταν κατά 1,2% από τα κέρδη στους κλάδους τεχνολογίας και ενέργειας, ενώ ο δείκτης Dow Jones κατέγραφε κέρδη 0,73% λίγο πριν από το κλείσιμο. Το δολάριο δεν παρουσίασε μεγάλη μεταβολή στο 1,1242 έναντι του ευρώ. Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης Dax ενισχύθηκε κατά 0,51%, ο γαλλικός δείκτης Cac-40 κατά 0,07% και ο βρετανικός δείκτης FTSE-100 κατά 0,85%.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή