Ανοδικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές μετοχές

Ανοδικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές μετοχές

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά κινήθηκαν χθες όλες οι ευρωπαϊκές αγορές. Μετά την απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να επιμείνει στις αγορές ομολόγων, σε θετικό έδαφος βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές. Eτσι, σε μια συνεδρίαση όπου οι επενδυτές περίμεναν τις ανακοινώσεις της Fed για τα επιτόκια του δολαρίου, οι μετοχές των τραπεζών της Ευρωζώνης σημείωσαν άνοδο 2,4%, καταγράφοντας την καλύτερη ημέρα για τις ιταλικές και τις ισπανικές τράπεζες. Ο δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,8%, επιτυγχάνοντας το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν όλα με άνοδο. Τα μεγαλύτερα κέρδη κατέγραψαν οι αγορές του Μιλάνου και της Μαδρίτης, με τους δείκτες FTSE MIB και IBEX 35 να κλείνουν με άνοδο 0,88% και 0,83%, αντιστοίχως. Ο δείκτης XETRA DAX της Φρανκφούρτης έκλεισε με κέρδη 0,41% και ο CAC 40 της Γαλλίας με κέρδη 0,48%, ενώ ο FTSE 100 του Λονδίνου με οριακή άνοδο 0,06%.

Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι τιμές του πετρελαίου, που ενισχύθηκαν κάποια στιγμή έως και 2%, καθώς ανακοινώθηκε μείωση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ επί τρίτη συναπτή εβδομάδα. Ετσι, το βράδυ το αργό ΗΠΑ κυμαινόταν στα 45,23 δολάρια το βαρέλι και το Brent στα 46,28 δολάρια το βαρέλι, έχοντας νωρίτερα φθάσει στα 46,68 δολάρια το βαρέλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή