Οι ευρωπαϊκές αγορές άντεξαν στις πιέσεις

Οι ευρωπαϊκές αγορές άντεξαν στις πιέσεις

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν αμετάβλητα ολοκλήρωσαν τη χθεσινή συνεδρίαση τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, διότι τα κέρδη που εμφάνισαν οι εταιρείες ενέργειας αντισταθμίστηκαν από τις μεγάλες απώλειες των φαρμακοβιομηχανιών και των ταξιδιωτικών εταιρειών. Η μετοχή της Commerzbank έπεσε κατά 3,09%, επειδή η διοίκηση της γερμανικής τράπεζας ακύρωσε την καταβολή μερίσματος στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της τράπεζας. Αντιθέτως, ο ενεργειακός κλάδος έκλεισε με άνοδο 4,3%, τη μεγαλύτερη των τελευταίων επτά μηνών, χάρη στην επίτευξη συμφωνίας στον ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής. Οι μετοχές των Shell, Eni και Total έκλεισαν με άνοδο μεταξύ 4,2% και 6,6%.

Η τιμή του αμερικανικού αργού ενισχυόταν χθες βράδυ κατά 1,17%, στα 47,60 δολάρια το βαρέλι, και η τιμή του Brent ενισχυόταν κατά 0,72%, στα 49,04 δολάρια το βαρέλι. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 600 έκλεισε αμετάβλητος, ενώ ενδοσυνεδριακά είχε καταγράψει άνοδο μέχρι και 1,1%. Ο FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 1,02%, ενώ ενισχυμένος κατά 0,26% έκλεισε ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι και με άνοδο 0,64% ο δείκτης ΙΒΕΧ 35 στη Μαδρίτη. Στη Φρανκφούρτη, ο DAX υποχώρησε κατά 0,31%. Ο Dow Jones υποχωρούσε αργά το βράδυ κατά 0,82% και ο S&P 500 επίσης υποχωρούσε κατά 0,70%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή