Ανοδικά κινήθηκαν μετοχές και πετρέλαιο

Ανοδικά κινήθηκαν μετοχές και πετρέλαιο

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε άνοδο 1,04% έκλεισε χθες ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600, με τον δείκτη FTSE-100 στο Λονδίνο να ενισχύεται κατά 1,96% από τη διολίσθηση της στερλίνας στο χαμηλό 31ετίας, φθάνοντας το 1,2734 δολάρια. Η πτώση του βρετανικού νομίσματος ενισχύει την ανταγωνιστικότητα των εξαγωγών της χώρας, μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για μεγάλη μερίδα επιχειρήσεων. Μετά την προχθεσινή αργία στη Γερμανία, η μετοχή της Deutsche Bank ανέκαμψε κατά 1,51% ύστερα από τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας, οδηγώντας τον δείκτη Dax σε κέρδη 1,03%. Πληροφορίες θέλουν να συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Deutsche Bank και το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης για το πρόστιμο των 14 δισ. δολαρίων. Στο Παρίσι, ο δείκτης Cac-40 αναρριχήθηκε 1,11%.

Στη Wall Street, οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 υποχωρούσαν 0,5% λίγο πριν από το κλείσιμο, με τους επενδυτές να τηρούν επιφυλακτική στάση λόγω της υπόθεσης της Deutsche Bank και της επικείμενης ανακοίνωσης στοιχείων για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ. Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του αργού πετρελαίου ενισχύθηκε οριακά στα 48,79 δολάρια το βαρέλι. Στο Λονδίνο, η τιμή του Μπρεντ διαμορφώθηκε στα 51,02 δολάρια το βαρέλι, με άνοδο 0,26%, φθάνοντας στο υψηλό τετραμήνου λόγω προσδοκιών για πάγωμα της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή