Πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών

Πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απώλειες εμφάνισαν χθες οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων για δεύτερη συνεχόμενη μέρα. Οι επενδυτές εξέφρασαν ανησυχία για το μέλλον των μέτρων στήριξης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της, όπου φαίνεται ότι η ΕΚΤ συζητεί τον τρόπο λήξης του σχετικού προγράμματος. Το κλίμα αυτό δεν αντιστάθμισαν οι τράπεζες, οι οποίες έχουν κέρδη στις 7 από τις τελευταίες 8 συνεδριάσεις. Μια αναδίπλωση στις αγορές τίτλων, τις οποίες διεκπεραιώνει η ΕΚΤ, ενδεχομένως να αναθερμάνει τον πληγωμένο τραπεζικό κλάδο και τις μετοχές του, οι οποίες φέτος έχουν πολύ κακή απόδοση. «Συμπεραίνουμε ότι η ΕΚΤ σκέπτεται ότι δεν αξίζει τον κόπο να κινηθεί έτι περαιτέρω σε έδαφος αρνητικών επιτοκίων, οπότε αυτό τουλάχιστον θα σταθεροποιήσει τα επιτόκια», παρατηρεί ο Μπένο Γκάλικερ, χρηματιστής της Luzerner Κantonalbank.

Χθες ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με πτώση 0,4%. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με -0,47%, στο Παρίσι ο CAC 40 με – 0,22% και στη Φρανκφούρτη ο DAX με -0,16%. Το πετρέλαιο ενισχύθηκε, φθάνοντας σε υψηλά τετραμήνου. Στο Λονδίνο το Brent είχε άνοδο 1,1% στα 52,45 δολάρια το βαρέλι. Το αργό Νέας Υόρκης ενισχύθηκε 1% στα 50,34 δολάρια το βαρέλι, υπερβαίνοντας το όριο των 50 δολαρίων πρώτη φορά μετά τον Ιούνιο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή