Ρέγκλινγκ: Το ευρώ είναι μία επιτυχία

Ρέγκλινγκ: Το ευρώ είναι μία επιτυχία

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ευρώ είναι μία επιτυχία και η Ευρωζώνη έχει ξεπεράσει βασικά την κρίση, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ

Σε συνέντευξη που έδωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, ο κ. Ρέγκλινγκ δήλωσε ότι είναι λανθασμένες οι προβλέψεις γνωστών οικονομολόγων, όπως του Τζόζεφ Στίγκλιτζ και του Πωλ Κρούγκμαν.

«Είμαστε βέβαιοι ότι το ευρώ είναι μία επιτυχία. Υπάρχει καλός λόγος που το έχουμε. Είναι πολύ περίεργο να διαβάζεις μερικές φορές ότι το ευρώ δημιουργήθηκε μόνο για πολιτικούς λόγους, αυτό είναι εντελώς εκτός θέματος», τόνισε ο Ρέγκλινγκ.

Στην ερώτηση, γιατί συνεχίζει να υπάρχει η συζήτηση, ιδιαίτερα στη Βόρεια Αμερική, που είναι απαξιωτική για το ευρώ, ο επικεφαλής του ESM απάντησε: «Δεν γνωρίζω γιατί συμβαίνει. Θεωρώ ότι κάποιοι άνθρωποι που το κάνουν δεν έχουν κοιτάξει καλά τα γεγονότα, ότι έχουμε λάβει πράγματι σημαντικά μέτρα για την έξοδο από την κρίση. Βασικά, η κρίση είναι πίσω μας. Η Ελλάδα είναι μία πολύ ειδική περίπτωση και γνωρίζουμε γιατί είναι ειδική. Αλλιώς, η κρίση είναι πίσω μας. Η Ευρώπη τα πάει καλά.

Η ΕΕ είναι μία επιτυχία και το ευρώ είναι μία επιτυχία. Κοιτάζοντας τα στοιχεία για τους ρυθμούς ανάπτυξης, συχνά ο κόσμος νομίζει ότι η ανάπτυξη στην Ευρώπη είναι πολύ χαμηλή. Ωστόσο, ξεχνούν ότι έχουμε κάποιες δημογραφικές τάσεις πολύ διαφορετικές από αυτές των ΗΠΑ. Αν αφαιρεθούν οι διαφορές στην αύξηση του πληθυσμού, η αύξηση του κατά κεφαλήν ΑΕΠ (Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος) είναι η ίδια, όπως και στις ΗΠΑ»

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή