Οι εταιρείες ακινήτων στις ΗΠΑ δεν επιθυμούν συνεργασία με Airbnb

Οι εταιρείες ακινήτων στις ΗΠΑ δεν επιθυμούν συνεργασία με Airbnb

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι μεγάλες εταιρείες ακινήτων στις ΗΠΑ δεν έχουν ανταποκριθεί στις προσδοκίες της Airbnb, του διεθνούς δικτύου ενοικίασης κατοικιών, για συνεργασία, καθώς φοβούνται είτε εμπλοκές με τις αρμόδιες αρχές είτε αντιδράσεις από άλλους κάτοικους των κτιρίων. Μετά το επιτυχημένο ξεκίνημα της Airbnb, η συνεργασία με εταιρείες ακινήτων θεωρείται απαραίτητη για την περαιτέρω επέκτασή της, σύμφωνα με τη Wall Street Journal. Υπάρχουν μεγάλα κτίρια με διαμερίσματα στους δημοφιλέστερους προορισμούς και τα τυπικά μισθωτήρια δεν επιτρέπουν την υπενοικίαση του ακινήτου χωρίς την άδεια του ιδιοκτήτη. Ετσι περιορίζεται η διαθεσιμότητα των διαμερισμάτων από την Airbnb. Προς το παρόν, μόνον 1.000 ακίνητα συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Friendly Buildings Program», που δεν είναι παρά ένα μικρό δείγμα των 26,5 εκατ. διαμερισμάτων σε κτίρια μεσαίου ή μεγάλου ύψους σε όλες τις ΗΠΑ. Τρεις από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης ακινήτων των ΗΠΑ (AnalonBay Communities, Essex Property Trust και Camden Property Trust) ανακοίνωσαν πως δεν θα δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα της εταιρείας.

Ο κολοσσός διαμερισμάτων Equity Residential, ο οποίος ελέγχει 80.000 διαμερίσματα σε παραθαλάσσιες πόλεις, όπως η Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο, επιβεβαίωσε πως συμμετέχει δοκιμαστικά στο πρόγραμμα με ένα από τα κτίριά του στο Σαν Χοσέ (Καλιφόρνια). Εκτός από την ισχυρή πιθανότητα αντιδράσεων από συνιδιοκτήτες και ενοίκους στα κτίρια, ελλοχεύουν κίνδυνοι εμπλοκής με τις δημοτικές αρχές ή άσκησης αγωγών. Στη Νέα Υόρκη εγκρίθηκε τον Ιούνιο νομοθεσία που δεν έχει επικυρωθεί από την κυβέρνηση, βάσει της οποίας θα επιβάλλεται πρόστιμο 7.500 δολαρίων ή περίπου 6.781 ευρώ στους χρήστες της Airbnb που παρανόμως διαθέτουν το ακίνητό τους σε βραχυπρόθεσμη ενοικίαση. Επίσης, το χρηματικό όφελος από την υπενοικίαση προσδιορίζεται στο 5% έως 15% των εσόδων και δεν είναι αρκετά δελεαστικό για τις εταιρείες ακινήτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή