Πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές λόγω Ericsson

Πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές λόγω Ericsson

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με υποχώρηση έκλεισαν χθες όλες οι ευρωπαϊκές αγορές, εξαιτίας της μεγάλης πτώσης των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας. Τον κλάδο συμπαρέσυρε η μετοχή της εταιρείας κινητών τηλεφώνων Ericsson που σημείωσε ελεύθερη πτώση 17%, τη μεγαλύτερη από τον Οκτώβριο του 2009. Η εταιρεία είχε προειδοποιήσει νωρίτερα πως τα κέρδη της από το τρίτο τρίμηνο θα είναι «σημαντικά κατώτερα» των όποιων προσδοκιών, εξαιτίας μείωσης των πωλήσεών της. Συμπαρέσυρε έτσι σε υποχώρηση 4,6% τη Nokia, μολονότι η φινλανδική εταιρεία κινητών τηλεφώνων δεν έχει ακόμη ανακοινώσει αποτελέσματα.

Η στερλίνα ενισχύθηκε χθες και το βράδυ κυμαινόταν στα 1,2220 δολάρια, καθώς η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα θέσει στην κρίση του κοινοβουλίου τα σχέδιά της για την έναρξη του Brexit. Ωστόσο, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου έκλεισε με μικρότερες απώλειες 0,66% και τον ακολουθούν με απώλειες 0,51% ο Xetra Dax της Φρανκφούρτης και 0,44% ο Cac 40 της Γαλλίας. Οι περιφερειακές αγορές της Ευρώπης έκλεισαν με οριακή υποχώρηση: με 0,02% ο δείκτης Ftse Mib του Μιλάνου και 0,08% ο Ιbex 35 της Μαδρίτης. Το πετρέλαιο περιόρισε τα κέρδη του, με το αργό ΗΠΑ να κυμαίνεται το βράδυ σε επίπεδα γύρω στα 50,16 δολάρια το βαρέλι και το Brent κάτω από τα 52 δολάρια το βαρέλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή