H Mitsubishi τρέχει προς τη Renault-Nissan

H Mitsubishi τρέχει προς τη Renault-Nissan

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Renault-Nissan έχει μεγάλα επιχειρηματικά σχέδια για τη Mitsubishi, δήλωσε ο επικεφαλής της πρώτης, Κάρλος Γκoσν, στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού. Οι φήμες για απορρόφηση της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας από τον γαλλοϊαπωνικό όμιλο κυκλοφορούν εδώ και μήνες, και πλέον φαίνεται πιθανόν η τελική συμφωνία να ανακοινωθεί πριν από τα τέλη του 2016.

Ο κ. Γκοσν δηλώνει αισιόδοξος ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα από τις κανονιστικές αρχές σχετικά με την αγορά του 34% της Mitsubishi, έναντι 2,2 δισ. δολαρίων. Κατά τον κ. Γκοσν, η Renault-Nissan επεξεργάζεται ήδη λεπτομερές επιχειρηματικό σχέδιο για την επόμενη μέρα, το οποίο σκοπεύει να αποκαλύψει έως τα τέλη του έτους. «Αυτή δεν είναι μια συμφωνία όπου θα πούμε: εντάξει, ολοκληρώσαμε τη συμφωνία, ας σκεφτούμε τώρα τι μπορούμε να κάνουμε μαζί», είπε ο κ. Γκοσν σε δημοσιογράφους. «Οχι. Την ημέρα που θα ανακοινώσουμε τη συμφωνία, θα σας αποκαλύψουμε επακριβώς τι θα κάνουμε μαζί. Και θα είναι πολύ μεγάλο. Θα είναι πολύ μεγάλο μεταξύ της Nissan και της Mitsubishi και ίσως να είναι εξαιρετικά σημαντικό μεταξύ της Renault και της Mitsubishi». Η νέα συμμαχία αναμένεται να αλλάξει και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι δύο ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες στην αμερικανική αγορά, αν και ο κ. Γκοσν δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες. Η συμμαχία Renault-Nissan έλαβε χώρα το 1999 και έκτοτε οι δύο εταιρείες δημιουργούν από κοινού αυτοκίνητα και έχουν κοινό μάνατζμεντ, επιτυγχάνοντας σημαντική οικονομία κλίμακας, μέσω της χρήσης κοινής πλατφόρμας και κοινών κιβωτίων μετάδοσης κίνησης.

Προς το παρόν δεν είναι σαφές πώς ακριβώς θα ενταχθεί η Mitsubishi σε αυτό το σχήμα, ωστόσο η τελευταία συνεργάζεται ήδη με τη Nissan στην αγορά της Ιαπωνίας και της Ινδίας. Το τελευταίο διάστημα, η Mitsubishi κινείται χωρίς πυξίδα, και στην αμερικανική αγορά προσφέρει πλέον ελάχιστα μοντέλα, ενώ στις πρόσφατες εκθέσεις αυτοκινήτου έχει παρουσιάσει μόνο κάποια πρωτότυπα. Ισως λοιπόν η προσχώρησή της στη συμμαχία Renault-Nissan να αποτελέσει την κατάλληλη ευκαιρία ώστε η αυτοκινητοβιομηχανία να ξαναμπεί στις παγκόσμιες αγορές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή