Οι τράπεζες σέρνουν τον χορό στις αγορές

Οι τράπεζες σέρνουν τον χορό στις αγορές

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aνέκαμψαν χθες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, χάρη κυρίως στην άνοδο των μετοχών εξορυκτικών εταιρειών και τραπεζών. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX Europe 600 έκλεισε χθες με άνοδο 1,5%, δηλαδή στο υψηλότερο επίπεδο σχεδόν μίας εβδομάδας. Ωστόσο, ο δείκτης παραμένει κατά 6% κάτω από εκεί όπου βρισκόταν στις αρχές του 2016. Μεγάλος κερδισμένος της χθεσινής συνεδρίασης ήταν ο δείκτης πρώτων υλών, λόγω της αύξησης της τιμής πολλών μετάλλων, η οποία είχε πυροδοτηθεί από τη δημοσίευση θετικών στοιχείων για την κινεζική οικονομία και από την εξασθένηση του δολαρίου.

Οι τραπεζικές μετοχές ενισχύθηκαν έπειτα από έκθεση της Bank of America, σύμφωνα με την οποία βελτιώθηκαν οι προοπτικές των ευρωπαϊκών τραπεζών, λόγω της αναδιάρθρωσης του τομέα στην Ιταλία και της ανόδου των αποδόσεων των ομολόγων. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,76% και στη Φρανκφούρτη ο DAX, επίσης, με άνοδο 1,22%. Ανοδικά έκλεισαν Παρίσι και Μαδρίτη, με το πρώτο να καταγράφει κέρδη 1,32% και τη δεύτερη κέρδη 1,43%. Ανοδικά εκινείτο και η Wall Street χθες το βράδυ, με τον Dow Jones να ενισχύεται κατά 0,47% και τον S&P 500 να εμφανίζει κέρδη 0,79%. Το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,15% έναντι του δολαρίου και η στερλίνα ενισχυόταν κατά 1,01% έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή