Στο 6,7% σταθερά η ανάπτυξη στην Κίνα

Στο 6,7% σταθερά η ανάπτυξη στην Κίνα

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σταθερή στο 6,7% και εντός του επίσημου στόχου του Πεκίνου παρέμεινε το τρίτο τρίμηνο του έτους η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας. Ο ρυθμός ανάπτυξης δικαίωσε τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων που είχαν πάρει μέρος σε δημοσκόπηση του Bloomberg και παράλληλα βρίσκεται στο μεσαίο σημείο των προβλέψεων της κινεζικής ηγεσίας που μιλούσαν για ανάπτυξη από το 6,5% έως το 7%. Η σταθεροποίηση της ανάπτυξης διευκολύνει τις πολιτικές που στοχεύουν στη μείωση του ιλιγγιώδους δανεισμού στη χώρα. Τα στοιχεία καταδεικνύουν στροφή της κινεζικής οικονομίας προς την ιδιωτική κατανάλωση, με τις λιανικές πωλήσεις να υπερβαίνουν την αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής.

Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 6,1% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους και οι λιανικές πωλήσεις κινήθηκαν ανοδικά 10,7%. Αυξήθηκε, όμως, το δημοσιονομικό έλλειμμα – τον Σεπτέμβριο διπλασιάσθηκε στα 128 δισ. δολάρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή