Πολύ μικρά ήταν τα κέρδη στις αγορές της Ευρώπης

Πολύ μικρά ήταν τα κέρδη στις αγορές της Ευρώπης

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με οριακά κέρδη έκλεισαν χθες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τη συνέντευξη Τύπου του Μάριο Ντράγκι, που άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αποφασιστεί στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου η επέκταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης. Στη διάρκεια της συνέντευξης, οι ευρωπαϊκές αγορές υποχωρούσαν και το ευρώ εκινείτο ανοδικά, καθώς αρχικά ο πρόεδρος της ΕΚΤ υπογράμμισε ότι το Δ.Σ. της τράπεζας δεν είχε συζητήσει την παράταση του προγράμματος πέραν του προκαθορισμένου τέλους του τον Μάρτιο. Από τη στιγμή, όμως, που υπογράμμισε ότι δεν συζητήθηκε ούτε η προοπτική μείωσης ή διακοπής του προγράμματος, το ευρώ άρχισε να υποχωρεί και το βράδυ εκινείτο στο 1,0929 δολάρια.

Παράλληλα, η ίδια δήλωση αντέστρεψε το κλίμα στις αγορές μετοχών που κινήθηκαν ανοδικά, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη Ftse Eurotop 100 να κλείνει με κέρδη 0,37%, τον Xetra Dax της Φρανκφούρτης με 0,52%, τον Cac 40 της Γαλλίας με 0,44% και τον Ftse Mib του Μιλάνου με 0,57%. Λόγω της προσδοκίας για συμφωνία «παγώματος» της παραγωγής από τις χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ, οι τιμές του «μαύρου χρυσού» κυμαίνονταν χθες σε επίπεδα πάνω από τα 50 δολάρια το βαρέλι, με το αργό ΗΠΑ στα 50,65 δολάρια το βαρέλι και το Brent στα 51,60 δολάρια το βαρέλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή