Βαρύ το κλίμα στις αγορές της Ευρώπης

Βαρύ το κλίμα στις αγορές της Ευρώπης

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πτωτικά κινήθηκαν χθες οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, εξαλείφοντας τα προηγούμενα κέρδη τους. Το κλίμα στην αγορά επηρεάστηκε από τα εταιρικά αποτελέσματα, τα οποία απείχαν έως έναν βαθμό από τις προσδοκίες των αναλυτών. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με απώλειες 0,4%. Στην ίδια οδό κινήθηκε και ο δείκτης Dax στη Φρανκφούρτη, ο οποίος είχε προσωρινά εκτιναχθεί σε νέα επίπεδα ρεκόρ για το 2016, ενώ, κλείνοντας η συνεδρίαση, είχε οριακή απώλεια 0,04%. Η αισιοδοξία στη Φρανκφούρτη εκδηλώθηκε μετά τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ifo για την απροσδόκητη άνοδο του επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία τον Οκτώβριο.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 έκλεισε με -0,45% και στο Παρίσι ο CAC 40 με -0,26%. Ειδικότερα, σε επίπεδο εταιρειών, τη μεγαλύτερη κάμψη είχε χθες η τιμή της μετοχής της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας Novartis κατά 2,8%, λόγω της συνεχιζόμενης μείωσης κερδών κατά επτά διαδοχικά τρίμηνα. Απώλειες επωμίστηκαν χθες και οι ιταλικές τράπεζες, με την τιμή της μετοχής της Monte dei Paschi να κατακρημνίζεται 15%, ενώ αρχικά ανήλθε 27%. Ο επικεφαλής της θα συζητήσει με νέους επενδυτές, αλλά δεν θα προχωρήσει η διαδικασία χωρίς αύξηση κεφαλαίου 5 δισ.ευρώ. Αναλυτές επισημαίνουν ότι προκαλεί ανησυχία η απροθυμία των ευρωπαϊκών εταιρειών να προβούν σε επενδύσεις.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή