Ενεργειακός γίγαντας μετά τη συμφωνία GE με Baker Hughes

Ενεργειακός γίγαντας μετά τη συμφωνία GE με Baker Hughes

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας ενεργειακός κολοσσός με έσοδα άνω των 32 δισ. δολαρίων δημιουργείται μετά τη συμφωνία μεταξύ της μονάδας πετρελαίου και φυσικού αερίου της General Electric (GE) και της Baker Hughes, δίνοντας ισχυρό προβάδισμα στην πρώτη όταν θα ανακάμψει ο κλάδος, όπως επισημαίνεται από τη Wall Street Journal. Η GE θα ενσωματώσει τη μονάδα πετρελαίου και φυσικού αερίου στη νέα εταιρεία και παράλληλα θα συνεισφέρει 7,4 δισ. δολάρια, με την καταβολή έκτακτου μερίσματος 17,50 δολαρίων για κάθε μετοχή της Baker Hughes. Η νέα εταιρεία θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, δημιουργώντας έναν κολοσσό με πολλαπλά πλεονεκτήματα. Το 62,5% του μετοχικού κεφαλαίου της θα ελέγχεται από την GE και το 37,5% από τους μετόχους της Baker Hughes, η οποία διαθέτει όλο τον εξοπλισμό για να μπορούν οι εταιρείες φυσικού αερίου και πετρελαίου να αξιοποιούν στο έπακρον τα αποθέματά τους. Πέραν των υψηλών εσόδων, η δημιουργία της νέας εταιρείας θα δώσει τη δυνατότητα στους μετόχους να επωφεληθούν από την εξοικονόμηση δαπανών και άλλες συνέργειες.

Επειδή η Baker Hughes έχει τη δυνατότητα να παρέχει τον απαραίτητο εξοπλισμό και τις υπηρεσίες στις εταιρείες του κλάδου ενέργειας, η GE θα είναι σε θέση να αποκομίσει μόνο πλεονεκτήματα από την ανάκαμψη του κλάδου. Οπως επισημαίνεται από τη Wall Street Journal, η πτώση των τιμών πετρελαίου από τα 100 δολάρια το 2014 στα 30 δολάρια το 2016 ζημίωσε τις πετρελαϊκές εταιρείες τα τελευταία δύο χρόνια. Παρατηρείται, όμως, σταθεροποίηση των τιμών στις διεθνείς αγορές κοντά στα 50 δολάρια το βαρέλι και κυκλοφορούν σενάρια για «πάγωμα» της προσφοράς από τον ΟΠΕΚ και τη Ρωσία για τη σταθεροποίηση των τιμών. Πρόσφατα, η GE ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει στους κλάδους πετρελαίου και φυσικού αερίου, αλλά αναμένεται πτώση των λειτουργικών εσόδων της κατά 30% το τρέχον έτος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή