Αύξηση προσλήψεων στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο

Αύξηση προσλήψεων στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισχυρή παραμένει η αμερικανική αγορά εργασίας, με τους εργοδότες να συνεχίζουν τις προσλήψεις, όπως δείχνουν τα στοιχεία του Οκτωβρίου, αλλά και τα αναθεωρημένα στοιχεία των δύο προηγούμενων μηνών. Εντούτοις, τα στατιστικά στοιχεία δεν απεικονίζουν όλες τις πτυχές της απασχόλησης, όπως τα κενά που υπάρχουν σε ορισμένα επαγγέλματα, τον βαθμό ικανοποίησης των εργαζομένων ή των εργοδοτών για τη διαθεσιμότητα κατάλληλων στελεχών. Τα στοιχεία για την ανεργία απεικονίζουν απλώς την κατάσταση της αγοράς εργασίας σε σχέση με την υπόλοιπη οικονομία.

Στις ΗΠΑ, αναλυτικότερα, οι προσλήψεις αυξήθηκαν κατά 161.000 άτομα τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας. Αναθεωρήθηκαν, επίσης, προς τα πάνω τα αντίστοιχα στοιχεία Αυγούστου και Σεπτεμβρίου, παρουσιάζοντας τη δημιουργία επιπλέον 44.000 θέσεων εργασίας απ’ ό,τι είχε αρχικά καταγραφεί. Είναι μια θετική είδηση για το κυβερνών κόμμα των Δημοκρατικών, ενόψει των προεδρικών εκλογών που θα γίνουν στις 8 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με έρευνα του δικτύου επαγγελματικής σταδιοδρομίας Linkedln, οι 10 πιο δημοφιλείς ειδικότητες με τη μεγαλύτερη ζήτηση σε 14 χώρες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, αφορούν την υψηλή τεχνολογία. Η αγορά εργασίας πάσχει, μεταξύ άλλων, από «έλλειμμα» ειδικών στο υπολογιστικό νέφος (cloud computing), στην ασφάλεια δεδομένων και δικτύων και στον σχεδιασμό αλγορίθμων και αρχιτεκτονικής Διαδικτύου.

Στην Ελλάδα, η έρευνα της ManpowerGroup για το 2016 κατέληξε στο συμπέρασμα ότι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το 59% των εργοδοτών δυσκολεύεται να βρει εργαζομένους με τα κατάλληλα προσόντα.

Στις κορυφαίες θέσεις της λίστας των επαγγελματιών με τη μεγαλύτερη έλλειψη εντοπίζονται οι «επαγγελματίες πωλητές», το «προσωπικό υπηρεσιών IT» και οι «εξειδικευμένοι τεχνίτες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή