Θετικό κλίμα στις αγορές της Ευρώπης

Θετικό κλίμα στις αγορές της Ευρώπης

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά κινήθηκαν και χθες οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς το κλίμα της συνεδρίασης διατηρούσε την ευφορία της Δευτέρας, ενώ ενέτειναν την αισιοδοξία ορισμένες επιχειρήσεις με τα ενθαρρυντικά τους αποτελέσματα. Συγκριτικά, πάντως, με την πανηγυρική άνοδο της Δευτέρας, στη χθεσινή συνεδρίαση επικρατούσε επιφυλακτικότητα στις τάξεις των επενδυτών που είχαν το βλέμμα τους στραμμένο στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,3% μετά τα κέρδη του 1,5% που είχε καταγράψει τη Δευτέρα.

Ολοι οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων έκλεισαν με κέρδη, αν και μικρότερα από εκείνα της Δευτέρας: 0,53% ο Ftse 100 του Λονδίνου, 0,24% ο Xetra Dax της Φρανκφούρτης, 0,35% ο Cac 40 της Γαλλίας και 0,48% o Ftse Mib του Μιλάνου. Οι τράπεζες εξακολούθησαν και χθες να καταγράφουν κέρδη, με την Credit Agricole να σημειώνει άνοδο 5,6%, καθώς είχε νωρίτερα ανακοινώσει ότι ολοκλήρωσε την αναδιάρθρωσή της και προχωρεί σε αύξηση κεφαλαίου στον εισηγμένο επιχειρηματικό της βραχίονα. Μολονότι στο γενικότερο κλίμα κατέγραψαν κέρδη οι εταιρείες πρώτων υλών, η ArcelorMital υποχώρησε κατά 4,3%, καθώς η μεγαλύτερη στον κόσμο εταιρεία χαλυβουργείων είχε ανακοινώσει νωρίτερα κέρδη κατώτερα των προσδοκιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή