Απώλειες στην αγορά ομολόγων

Απώλειες στην αγορά ομολόγων

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απώλειες 337 δισ. δολαρίων επωμίστηκαν οι επενδυτές στην αγορά ομολόγων, εξαιτίας της αβεβαιότητας για την οικονομική πολιτική Τραμπ και την αναθέρμανση του πληθωρισμού. Ωστόσο, η S&P διατήρησε αμετάβλητη την πιστοληπτική αξιολόγηση των ΗΠΑ στο ΑΑ+, ενώ η Fitch προειδοποίησε για μεσοπρόθεσμες αρνητικές συνέπειες από την πολιτική Τραμπ. Οι μαζικές πωλήσεις ομολόγων συνεχίστηκαν δεύτερη ημέρα χθες, με την απόδοση των αμερικανικών 10ετών στο 2,11%. Στην Ευρώπη τη μεγαλύτερη πτώση εμφάνισαν τα ιταλικά και τα γαλλικά 10ετή. Το γουάν υποχώρησε σε ναδίρ εξαετίας έναντι του δολαρίου στα 6,7923 δολάρια, λόγω φόβων για επιθετική εμπορική πολιτική της Ουάσιγκτον. Απώλειες είχε και το μεξικανικό πέσο για αντίστοιχους λόγους, ενώ το ρούβλι ενισχύθηκε. Κέρδη 0,46% είχε το δολάριο προς ένα καλάθι άλλων μεγάλων νομισμάτων.

Στην Γουόλ Στριτ και στην Ευρώπη υπήρξε σκεπτικισμός, με τους επενδυτές να εξετάζουν την αποτίμηση των μετοχών σε συνθήκες υψηλότερων επιτοκίων. Ο κλάδος των εταιρειών κοινής ωφελείας είχε πτώση 4% στην Ευρώπη, όπως και η υψηλή τεχνολογία στην αμερικανική αγορά – ο εν λόγω κλάδος δεν αναμένεται να ευνοηθεί από τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ. Χθες πριν από το κλείσιμο ο Dοw Jones και ο S&P σημείωναν άνοδο 1,20% και 0,36% αντίστοιχα, με τις τράπεζες να ενισχύονται. Ο Ftse 100 έκλεισε με -1,21%, o CAC 40 με -0,28% και ο DAX με -0,15%.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή