Ανοδικά κινήθηκαν οι διεθνείς αγορές

Ανοδικά κινήθηκαν οι διεθνείς αγορές

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To βελτιωμένο κλίμα στους κόλπους των επενδυτών για τις προοπτικές ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας, υπό την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ, και τα ευρύτερα οφέλη που θα υπάρξουν επηρέασαν θετικά τους δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων αλλά και το αμερικανικό νόμισμα. Κέρδη εμφάνισαν οι τραπεζικές μετοχές, ενώ υποχώρησαν εκείνες των ενεργειακών ομίλων. Το δολάριο ενισχύθηκε έναντι του ευρώ, το οποίο έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2016. Το πετρέλαιο υποχώρησε σε ναδίρ τριμήνου, ενόψει ακόμα μιας χρονιάς με υπερπροσφορά εμπορεύματος και χαμηλές τιμές, και χωρίς πολλές πιθανότητες για μείωση παραγωγής από τις εντός και εκτός ΟΠΕΚ χώρες. Το αργό Νέας Υόρκης είχε χθες απώλειες 2,6% και έκλεισε στα 42,30 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent στο Λονδίνο είχε υποχωρήσει 2,5% στα 43,65 δολάρια το βαρέλι.

O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με +0,3%, αν και νωρίτερα είχε εξασφαλίσει κέρδη έως και 1,3%. Την προηγούμενη εβδομάδα παρουσίασε την καλύτερη εβδομαδιαία απόδοσή του από τον Ιούλιο, λόγω των προσδοκιών ότι ο νέος Αμερικανός πρόεδρος θα ακολουθήσει φιλικότερη προς τις επιχειρήσεις πολιτική. Χθες στο Λονδίνο ο Ftse 100 έκλεισε με +0,34%, ο Dax στη Φρανκφούρτη με +0,24% και στο Παρίσι ο Cac 40 με +0,43%.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή