Επενδύσεις ύψους 2,96 δις ευρώ στην Ελλάδα από το «πακέτο Γιούνκερ»

Επενδύσεις ύψους 2,96 δις ευρώ στην Ελλάδα από το «πακέτο Γιούνκερ»

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συνολικές επενδύσεις που θα ανέρχονται στα 2,36 δισ. ευρώ αναμένεται να οδηγήσουν οι μέχρι στιγμής εγκεκριμένες πράξεις του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο του λεγόμενου πακέτου Γιούνκερ η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έχει εγκρίνει εννιά πράξεις στην Ελλάδα, τόσο για έργα υποδομής όσο και για συμφωνίες χρηματοδότησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων με ενδιάμεσους φορείς, με συνολική χρηματοδότηση ύψους 897 εκατ. ευρώ. Αυτές οι πράξεις αναμένεται να οδηγήσουν σε συνολικές επενδύσεις ανερχόμενες σε 2,36 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της Επιτροπής, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έχει εγκρίνει έξι έργα στην Ελλάδα, περιλαμβανομένων των Creta Farms και Diorama Hellenic Growth Fund, τα οποία έχουν λάβει χρηματοδότηση από την ΕΤΕπ ποσού 824 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων και αναμένεται να οδηγήσουν σε επενδύσεις ύψους 1,9 δισ. ευρώ. Επιπρόσθετα, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων έχει εγκρίνει τρεις συμφωνίες χρηματοδότησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων ποσού 73 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων, οι οποίες αναμένεται να οδηγήσουν σε επενδύσεις ύψους 462 εκατ. ευρώ. Από τις συμφωνίες αυτές αναμένεται να επωφεληθούν περίπου 1.400 επιχειρήσεις στην Ελλάδα, οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή