Ψύχραιμη αντίδραση των χρηματιστηρίων

Ψύχραιμη αντίδραση των χρηματιστηρίων

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με κέρδη έκλεισαν χθες οι ευρωπαϊκές αγορές, παρά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ιταλία. Μοναδική εξαίρεση η αγορά του Μιλάνου, με τον δείκτη FTSE MIB να κλείνει με απώλειες 0,21%, αντανακλώντας την ανησυχία για το ενδεχόμενο πολιτικής αστάθειας στη χώρα μετά την παραίτηση Ρέντσι αλλά και για την τύχη του χειμαζόμενου τραπεζικού τομέα της Ιταλίας. Η συνεδρίαση άρχισε με αρνητικό πρόσημο στις ευρωπαϊκές αγορές και με το Μιλάνο να υποχωρεί 2%. Σύντομα, όμως, το κλίμα αντέστρεψαν η αισιοδοξία από την ήττα του ακροδεξιού προεδρικού υποψήφιου στην Αυστρία, καθώς και η ταχύτατη απόφαση του Ιταλού πρωθυπουργού να υποβάλει την παραίτησή του. Ετσι, με κέρδη 1,63% έκλεισε ο δείκτης XETRA DAX της Φρανκφούρτης, με κέρδη 1,0% ο CAC 40 και με άνοδο 0,64% ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSE EUROTOP 100.

Σε ό,τι αφορά τον FTSE 100 του Λονδίνου έκλεισε με άνοδο 0,24%. Την ίδια πορεία σημείωσε, άλλωστε, το ευρώ, που ενώ στην αρχή της συνεδρίασης υποχωρούσε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2015, το βράδυ είχε ανακάμψει σε 1,0759 δολάρια. Οι τιμές του πετρελαίου παρέμειναν ενισχυμένες, χάρη στην απόφαση του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής. Το αργό ΗΠΑ κυμαινόταν το βράδυ στα 51,88 δολάρια το βαρέλι και το Brent στα 54,93 δολάρια το βαρέλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή