Σε άνοδο οι ευρωπαϊκές αγορές

Σε άνοδο οι ευρωπαϊκές αγορές

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η χειρότερη χρονιά από το 2013 θα είναι το 2017 για τις εταιρείες με δεξαμενόπλοια, λόγω της απόφασης του ΟΠΕΚ να μειώσει την παραγωγή. Οπως αναφέρουν παράγοντες του κλάδου, η απόφαση αναμένεται να οδηγήσει σε άνοδο των τιμών του «μαύρου χρυσού», μείωση της ζήτησης και λιγότερες ναυλώσεις για μεταφορά πετρελαίου. Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι τα έσοδα των εταιρειών με δεξαμενόπλοια θα είναι κατά 12% μικρότερα από όσα προέβλεπαν πριν από την απόφαση του ΟΠΕΚ. Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν ελαφρά άνοδο χθες, λόγω της είδησης ότι αυξήθηκαν οι εξαγωγές της Κίνας, ενώ σημαντικός ήταν ο όγκος των εισαγωγών της σε πρώτες ύλες και εμπορεύματα. Ετσι, το Brent κυμαινόταν στα 53,32 δολάρια το βαρέλι και το αργό ΗΠΑ στα 50,16 δολάρια το βαρέλι.

Οι ευρωπαϊκές αγορές μετοχών έκλεισαν με κέρδη, ανακάμπτοντας πολύ γρήγορα μετά την αρχική υποχώρησή τους, όταν η ΕΚΤ ανακοίνωσε την παράταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης και την ταυτόχρονη μείωση των μηνιαίων αγορών ομολόγων. Τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωσαν οι αγορές της Μαδρίτης και του Μιλάνου, με τους αντίστοιχους δείκτες Ιbex 35 και Ftse Mib να κλείνουν με άνοδο 2,6% και 1,64%, ενώ ο δείκτης Xetra Dax της Φρανκφούρτης έκλεισε με κέρδη 1,75%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή