To επαναστατικό ψηφιακό πορτοφόλι

To επαναστατικό ψηφιακό πορτοφόλι

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ένα wearable gadget, με την ίριδα του ματιού ή με το δακτυλικό αποτύπωμα θα μπορούν να πραγματοποιούνται οι συναλλαγές έπειτα από 10 χρόνια.

Φορώντας ένα ειδικό δαχτυλίδι ή ένα ειδικό βραχιόλι, ο καταναλωτής δεν θα είναι αναγκασμένος να σταματά στο ταμείο. Οι συναλλαγές θα γίνονται αυτόματα, με τη βοήθεια της τεχνολογίας – θα αναγνωρίζεται η παρουσία του καταναλωτή, θα σκανάρονται τα ψώνια του και θα ολοκληρώνονται ανέπαφα και αόρατα οι πληρωμές, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του BBC.

Σε μια εποχή που γίνεται λόγος για κατάργηση των μετρητών και πλήρη αντικατάστασή τους από το «πλαστικό χρήμα», το ψηφιακό πορτοφόλι μπορεί να είναι το επόμενο στάδιο. Ο Αμέρ Σατζέντ, διευθύνων σύμβουλος της Barclaycard, πιστεύει ότι η χρήση πιστωτικής κάρτας, έτσι όπως την ξέρουμε σήμερα, θα περιοριστεί δραστικά. «Οι άνθρωποι θα μπορούν να καλύπτουν τις καταναλωτικές ανάγκες τους μέσω Διαδικτύου, μέσω μιας τεχνολογικής εφαρμογής ή και στο ίδιο το κατάστημα, όπου δεν θα υπάρχει ταμείο», δηλώνει ο κ. Σατζέντ. Παρότι τα μετρητά, οι επιταγές και οι πλαστικές κάρτες δεν θα πάψουν να υπάρχουν, θα αναπτυχθούν και νέοι τρόποι πληρωμών.

Το ψηφιακό πορτοφόλι έχει ένα επιπλέον πλεονέκτημα, τονίζει το προαναφερθέν στέλεχος της Barclaycard. «Είναι πολύ πιο εύκολο να εγκριθεί μια συναλλαγή εάν η εταιρεία πιστωτικών καρτών μπορεί να εντοπίσει το μέρος όπου βρίσκεται ο πελάτης. Θα είναι, επίσης, πιο εύκολο να εντοπισθούν κρούσματα απάτης». Μια πρώτη γεύση της τεχνολογικής υποδομής που θα χρησιμοποιείται στις συναλλαγές του μέλλοντος δίνεται από τις εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως η Amazon, και τους παροχείς υπηρεσιών, όπως η Uber, όπου χρειάζεται μόνον ένα κλικ για την πληρωμή, εφόσον εμφανίζονται οι λεπτομέρειες του τραπεζικού λογαριασμού ή της κάρτας μετά την πληκτρολόγηση των πρώτων ψηφίων ή συμβόλων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή