Οι συγχωνεύσεις δεν έφεραν κέρδη

Οι συγχωνεύσεις δεν έφεραν κέρδη

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την τελευταία δεκαετία, δέκα αεροπορικές ευρωπαϊκές εταιρείες έχουν συγκεντρωθεί σε τρεις μεγάλους ομίλους, με αποτέλεσμα η αγορά να μοιάζει με την αντίστοιχη αμερικανική. Ωστόσο οι συγχωνεύσεις στον κλάδο των ευρωπαϊκών αερογραμμών αποφέρουν στις ευρωπαϊκές εταιρείες χαμηλότερα κέρδη σε σύγκριση με τις αντίστοιχες αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες. Οι αεροπορικές θυγατρικές μεγάλων ομίλων της Ευρώπης εξακολουθούν να λειτουργούν ως ξεχωριστά εμπορικά σήματα, αντιμετωπίζοντας, ως εκ τούτου, σοβαρότατα προβλήματα.

Το εργατικό δυναμικό των ευρωπαϊκών εταιρειών πιο εύκολα προχωρεί στην κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων. Ενδεικτικά, η απεργία των εργαζομένων της γερμανικής εταιρείας Lufthansa τής στοίχισε τουλάχιστον 500 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον αναλυτή της εταιρείας αεροπορικών αναλύσεων CAPA Τζόναθαν Γόουμπερ, η Ευρώπη έχει πάρα πολλές αεροπορικές εταιρείες σε σύγκριση με το μέγεθος της αγοράς της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή