Σε αμερικανικά χέρια η ολλανδική Lumileds

Σε αμερικανικά χέρια η ολλανδική Lumileds

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ολλανδική εταιρεία Philips συμφώνησε να παραχωρήσει στην αμερικανική Apollo Global Management έναντι 2 δισ. δολαρίων ποσοστό από το πλειοψηφικό πακέτο που κατέχει στην εταιρεία εξαρτημάτων αυτόματου φωτισμού Lumileds. Η προσφορά αυτή είναι μικρότερη κατά 0,8 δισ. από εκείνη της κινεζικής Go Scale Capital. Η Philips θα λάβει τοις μετρητοίς 1,5 δισ. και προνομιούχες μετοχές για την παραχώρηση του 80% της Lumileds. Επειτα από την απόφαση της Επιτροπής Ξένων Επενδύσεων των ΗΠΑ να μπλοκάρει, τον Ιανουάριο, την πώληση της μονάδας Lumileds στην Go Scale Capital, ο διευθύνων σύμβουλος της Philips Φρανς φαν Χούτεν αποδέχθηκε την προσφορά της Apollo Global Management.

Ο κ. Χούτεν δήλωσε στο Bloomberg ότι πρόκειται για διαφορετικής τάξεως συμφωνία, θεωρώντας ότι μπορεί η υποτίμηση της εταιρικής αξίας της μονάδας να συνιστά για την ολλανδική εταιρεία ένα είδος αποτυχίας, αλλά πιστεύει ότι αυτήν τη φορά τα πράγματα θα πάνε καλά, διότι η Apollo Global Management είναι αμερικανικών συμφερόντων. Η συμφωνία ανάμεσα στην Philips και στην αμερικανική Apollo αναμένεται να τεθεί σε ισχύ το πρώτο εξάμηνο του 2017.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή