Ωθηση στις αγορές από τη Fed

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με κέρδη έκλεισαν χθες όλα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, λόγω της ανόδου των τραπεζικών μετοχών, χάρη στην απόφαση της Federal Reserve να αυξήσει τα επιτόκια και να διαμηνύσει ότι επίκεινται τρεις ακόμη αυξήσεις του κόστους δανεισμού μέσα στο επόμενο έτος. Η γαλλική τράπεζα ΒΝΡ Paribas σημείωσε άνοδο 5,31%, η γερμανική Deutsche Bank 5,4%, η ισπανική Bankia SA 6,19% και η Royal Bank of Scotland, που είναι εισηγμένη στην αγορά του Λονδίνου, 4,4%. «Το σημαντικότερο για την Ευρώπη είναι οι τράπεζες», σχολίασε σχετικά ο Νιλ Ουίλσον, αναλυτής της ΕΤΧ Capital, που επισημαίνει πόσο έχουν επωφεληθεί οι τράπεζες από το κλίμα μετά την εκλογή Τραμπ και από την απόφαση της Fed να αυξήσει το κόστος του δανεισμού. Ανάλογα σχόλια έκανε και η Ιπέκ Οζκαρντέσκαγια, αναλύτρια του London Capital Group, που υπενθύμισε ότι ο τραπεζικός κλάδος έχει πιεστεί επί πολλά χρόνια, εξαιτίας των πολύ χαμηλών, μηδενικών έως και αρνητικών, επιτοκίων.

Ετσι, ο δείκτης Ftse 100 του Λονδίνου έκλεισε με άνοδο 0,72%, ενώ τα μεγαλύτερα κέρδη κατέγραψαν ο Ftse Mib του Μιλάνου, που έκλεισε με άνοδο 2,09%, και ο ΙΒΕΧ 35 της Μαδρίτης, με κέρδη 1,33%. Ο δείκτης Xetra Dax της Φρανκφούρτης έκλεισε με άνοδο 1,08% και ο Cac 40 της Γαλλίας με άνοδο 1,05%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή