Διεθνείς αγορές σε φάση αβεβαιότητας

Διεθνείς αγορές σε φάση αβεβαιότητας

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε χθες από τα υψηλά 11μήνου, επειδή πυροδοτήθηκε εκ νέου η ανησυχία για την επιτυχή έκβαση του σχεδίου διάσωσης της Monte dei Paschi, και ο γαλλικός όμιλος τροφίμων Danone αναθεώρησε προς τα κάτω τους στόχους πωλήσεων. Στη Wall Street επικράτησε επιφυλακτικότητα μετά τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Αγκυρα, με τους δείκτες S&P 500 και Dow Jοnes να εμφανίζουν μικρά κέρδη 0,1% και 0,19%, αντίστοιχα.

Στο Μιλάνο ο δείκτης Ftse Mib υποχώρησε κατά 0,24%, με τη μετοχή της Monte dei Paschi να εμφανίζει απώλειες μέχρι 11%. Στο Παρίσι ο δείκτης Cac 40 διολίσθησε 0,22%. Ο γερμανικός δείκτης Dax και ο βρετανικός Ftse 100 ενισχύθηκαν κατά 0,08% και 0,20%, αντίστοιχα. Οι μετοχές των Deutsche Bank, UniCredit και Barclays παρουσίασαν πτώση από 2,7% έως 4,5%. Πληροφορίες φέρουν τo υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να ανακοινώνει το τελικό πρόστιμο εις βάρος της Deutsche Bank αυτήν την εβδομάδα. Μεταξύ θετικού και αρνητικού προσήμου ταλαντεύονταν οι τιμές του αργού πετρελαίου και του πετρελαίου μπρεντ, φθάνοντας τα 52,33 και τα 55,09 δολάρια το βαρέλι, αντίστοιχα. Το δολάριο υποχώρησε κατά 0,6% έναντι του γιεν, ύστερα από ανοδική πορεία έξι συνεχόμενων εβδομάδων.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή